Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxsupporter Joris boekte vlucht om voor trip naar Praag

De 23-jarige Joris uit Castricum werkte de afgelopen maanden in Italië. Donderdag zou hij terugvliegen naar Nederland voor een weerzien met zijn familie. De plannen werden echter gewijzigd, want Ajax speelt Europees in Praag!

Door Jordy Haak
02 oktober 2024 - 12:38
Joris 1200
Joris was er ook bij tegen Bodø/Glimt. © Ajax Life

Hi Joris, ben je al in Praag?
“Nee, ik ben nog in Italië. De afgelopen maanden heb ik als begeleider gewerkt op vakantieparken in Bergamo. Ik organiseerde daar sporttoernooien voor de gasten. Dat zou ik alleen in de zomermaanden doen, zodat ik niets van Ajax hoefde te missen. Het is alleen wat langer geworden. Afgelopen maandag was mijn laatste werkdag. Ik verblijf nu een paar dagen bij mijn Italiaanse vriendin. Donderdag stond eigenlijk mijn vlucht terug naar Nederland gepland.”

Stond?
“Haha, ja! Als Ajax moet voetballen, begint het altijd weer te kriebelen. Ik had mijn reis naar Bakoe voor de uitwedstrijd tegen FK Qarabag al geboekt, maar er was nog een klein beetje geld over. De uitwedstrijd tegen SK Slavia Praag zat eraan te komen. Ik kon het niet nalaten om stiekem even te kijken. Ik zag dat ik mijn vlucht naar Eindhoven voor veertig euro kon omboeken naar Praag. Dat moet je mij geen twee keer zeggen!”

Dat noemen ze clubliefde!
“Ajax is een verslaving. Als er maar iets mogelijk is om erbij te zijn, dan doe ik het. Ik heb vorig jaar geen thuiswedstrijd gemist. Wat betreft Europese uitwedstrijden moest ik alleen het duel met Brighton & Hove Albion aan me voorbij laten gaan. Ik ervaar Europese awaydays als het mooiste wat er is. Een soort ontsnapping aan je dagelijkse routine. Het enige dat ik tijdens mijn periode in Italië echt heb gemist aan Nederland, zijn Ajax, mijn familie en vrienden.”

Aanbevolen
Groeten uit Praag!

Dit wordt dus je eerste Europese trip van dit seizoen?
“Nee! Tijdens mijn werkperiode in Italië ben ik twee weken terug geweest naar Nederland. Toen kon ik precies de uitwedstrijden tegen FK Vojvodina en AEK Athene meepikken. Mooie tripjes naar Servië en Griekenland.”

En nu dus Praag. Wanneer arriveer je?
“Mijn vlucht vertrekt donderdag om twaalf uur. Ik hoop rond half vier in het centrum te zijn. Dan is er wellicht nog tijd voor een biertje, maar veel worden het er niet. De wedstrijd is al vroeg, hè?”

Kon je zo last minute nog aan een kaartje komen?
“Een vriend van me heeft twee kaartjes in het thuisvak weten te bemachtigen. Met hem ga ik naar alle Europese uitwedstrijden van Ajax. We hebben SVA EU. Daarmee lukte het niet in het uitvak een ticket te scoren, maar dit is een prima alternatief.”

Wat vind je familie ervan dat alles in het teken staat van Ajax?
“Zij kennen me lang genoeg. Ze weten dat het plan bij mij ineens kan veranderen. Het verbaast ze niks. Het ontvangstcomité is een dag opgeschoven, haha. Maar dat komt wel goed. Mijn vriendin zou sowieso in Italië blijven. Zij woont hier. Ajax is voor mij echt een mannentripje. Ze moest erom lachen dat ik mijn vlucht speciaal voor Ajax heb omgeboekt. Of ze zelf van voetbal houdt? Alleen als het om Atalanta Bergamo gaat.”

Aanbevolen
Grygera: ‘Slavia Praag is in topvorm en fysiek ijzersterk’

Hoe ziet de terugreis er nu uit?
“Nou, de terugreis heb ik nog niet rond. Ik gokte erop dat ik met iemand met de auto mee terug kon rijden naar Nederland. Ik heb wat rondvraag gedaan bij vrienden en bekenden waarmee we wel vaker een biertje drinken. Tot nu toe had iedereen een volle auto.”

Dus jij staat vrijdag langs de weg te liften?
“Haha, wie weet! Stiekem hoop ik dat ik met Ajacieden mee terug mag rijden. Het is natuurlijk erg last minute, maar ik hoop dat iemand nog een plekje vrij heeft. Waar in Nederland ze moeten zijn, maakt voor mij niet uit. Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht… Ik kom wel thuis. En mocht het niet lukken, dan boek ik alsnog een vlucht.”

Doe een oproepje, zouden we zeggen!
“Ajacieden die mij mee terug willen nemen, trakteer ik in de paar uurtjes dat ik in Praag ben graag op een biertje. Ik neem uiteraard een deel van de benzinekosten voor mijn rekening en ze krijgen er een hoop gezelligheid voor terug! Mocht iemand een plekje hebben, dan kunnen ze mij via Instagram een berichtje sturen!”

Fijne wedstrijd alvast!
“Bedankt! Jullie ook!”

Aanbevolen
Farioli’s elf: hoe geef jij Europese topstart goed vervolg in Praag?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >