Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voetbalgekke Farioli bezocht Future Cup om spelers te bestuderen

Francesco Farioli is een man van zijn woord. In de afgelopen dagen toonden meerdere clubs interesse in de diensten van de Italiaanse oefenmeester, maar hij was met zijn gedachten al bij Ajax. De uitdagingen die er liggen in Amsterdam, gaat hij niet uit de weg.

Door Jordy Haak
23 mei 2024 - 22:33
Farioli Tekent 1200
Farioli geeft graag zelf het goede voorbeeld. © AFC Ajax

“Er speelden in de afgelopen dagen wel wat dingen, maar met Ajax had ik al virtueel handen geschud,” reageert Farioli op een vraag van Ajax Life. “Voor mij waren het contract of andere opties niet zo belangrijk. Ajax representeert namelijk veel meer. Ik heb veel gevoel bij de club. Ajax komt uit een moeilijke situatie. Er ligt een enorme uitdaging, maar dat is een extra motivatie om hier aan de slag te gaan.”

“We wilden de deal rondmaken en voorwaarts. Dat was mijn beslissing. Het is altijd mooi om waardering te krijgen van andere clubs, die graag met je willen werken, maar mijn gedachten waren al hier. Ik deed afgelopen nacht om twee uur mijn koffer dicht en donderdagochtend was ik in Amsterdam om alles rond te maken.”

Farioli had slechts vier uurtjes nachtrust, maar ook na een lange dag oogt hij nog fit en energiek. Diezelfde energie wil hij komend seizoen terugzien bij zijn ploeg. De jonge Italiaan beseft maar al te goed dat er bergen werk liggen in Amsterdam. Hij heeft geen toverstok, maar doet supporters wel de belofte dat hij een dapper en hard werkend team op het veld wil zien.

Aanbevolen
Realistische Farioli vertelt over zijn belofte aan supporters

Farioli geeft daarbij graag zelf het goede voorbeeld. “Als je een team vol harde werkers wil, moet je zelf de eerste zijn die het doet. Dan gaat het dus niet om commanderen met woorden, maar het zelf ook laten zien tijdens trainingen. Degene die mij vaker hebben gezien, weten dat ik ook langs de lijn vrij actief ben,” voegt hij daar lachend aan toe.

Dat Farioli helemaal verzot is van zijn werk, blijkt als hem wordt gevraagd of hij al herinneringen heeft aan Amsterdam. “Nadat ik gestopt was bij Alanyaspor, reisde ik veel door Europa om wedstrijden te zien en spelers te bestuderen. Vorig jaar bezocht ik de Future Cup. Dat was boeiend, want meestal zie je op dit soort toernooien de talenten van de toekomst.”

Hij geeft een concreet voorbeeld. “Ethan Mbappe speelde destijds mee met Paris Saint-Germain en vorige week stonden we met Nice ook tegenover hem. De voetbalwereld lijkt soms groot, maar is in dat opzicht ook weer klein. Na de Future Cup bezocht ik ook nog het duel tussen Ajax en Fortuna Sittard. Dat zijn mijn herinneringen aan Ajax en Amsterdam.”

Hoewel Farioli inmiddels al veel mensen bij Ajax sprak, had hij nog geen rechtstreeks contact met adviseur Louis van Gaal. Daar kijkt de nieuwe hoofdtrainer van Ajax echter wel naar uit. “Ik zie hem als een soort mentor. Iemand die ontzettend veel impact heeft gehad in het voetbal. Als je met zo iemand kan spreken… Daar ben ik benieuwd naar. Ik kan daarvan leren en ik stop ook nooit met leren. Het lijkt me bijzonder om een man met zijn kennis en charisma om je heen te hebben. Ik zal hem voor veel etentjes uitnodigen,” besluit hij lachend.

Aanbevolen
Witte rook: Ajax stelt Farioli aan als nieuwe hoofdtrainer

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >