Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Realistische Farioli vertelt over zijn belofte aan supporters

Francesco Farioli mag zichzelf na een lange dag trainer van Ajax noemen. Hoe beschrijft hij zichzelf, wat verwacht hij van zijn spelers en wat mogen supporters volgend seizoen van Ajax verwachten? De nieuwe trainer legt uit.

Door Jordy Haak
23 mei 2024 - 22:27
Farioli 1200 (1)
Het was een lange dag voor de nieuwe Ajaxtrainer. © Pro Shots

“Ik geef lange antwoorden op vragen, dan weten jullie dat,” zegt Farioli met een glimlach. Hij schuift op De Toekomst aan bij een rondetafelgesprek met schrijvende media, waar Ajax Life ook bij aanwezig is. Alles gaat in het Engels. Een van de eerste vragen die de Italiaan op zich krijgt afgevuurd is of hij zichzelf als coach en persoon wil omschrijven.

“Ik beschrijf mezelf als een heel nieuwsgierig persoon. Ik verwacht ook van mijn spelers dat ze nieuwsgierig zijn. En ruimdenkend. Ik ben een veeleisend persoon. Ik hou ervan mezelf en mijn spelers tot het uiterste te pushen. Ik kijk naar de toekomst met ambitie, maar weet dat er nog veel moet gebeuren. Het wordt dus hard werken,” aldus Farioli, die eraan toevoegt dat hij helaas zelf geen begenadigd voetballer was. “Maar ik vind mezelf een harde werker!”

Aanbevolen
Voetbalgekke Farioli bezocht Future Cup om spelers te bestuderen

Natuurlijk komt Farioli ook te spreken over de doelen voor komend seizoen. Op dat punt klinkt vooral realisme door in zijn verhaal. “We moeten eerst de realiteit accepteren waar Ajax nu staat. We moeten allemaal realiseren dat er veel werk gedaan moet worden. Het heeft nu dus geen zin om te ver vooruit te kijken. Het is nu niet het moment om over doelen te praten, maar vooral over visie, clubcultuur en heropbouw. Uiteraard wel met visie, een plan, inzet en veel energie.”

Over spelen voor titels wil Farioli het dus niet hebben, want dat vindt hij nu verre van gepast. “Het is moeilijk om supporters nu van alles te beloven. Ik kan beloven dat we er heel veel energie en passie in gaan stoppen. Dat we er alles aan doen om een team binnen de lijnen te brengen dat de supporters trots maakt. Ik verwacht van mijn spelers dat ze verantwoordelijkheden nemen en moedig op het veld staan. Dat moeten fans ook elke wedstrijd terugzien. Het is echter te vroeg om over doelen te spreken. Er komt immers ook nog een transferzomer aan. Daar zal ook veel van afhangen.”

Over zijn keuze voor Ajax kwam Farioli ook te spreken. De naam van de eeuwige nummer veertien viel uiteraard al snel. “Ajax speelt van oudsher het voetbal waar ik van hou en is een legendarische club. Net als FC Barcelona. Het is logisch dat ik hier meteen de naam van Johan Cruijff noem voor wat hij het spel heeft gebracht. Niet alleen als voetballer, maar ook als trainer. Bij Ajax en bij Barcelona. Cruijff is voor mij als student van dit prachtige spel belangrijk.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >