Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli vertelt hoe hij kijkt naar huidige selectie van Ajax

Francesco Farioli wil nog geen keihard oordeel geven over de spelersgroep die hij momenteel nog bij Ajax tot zijn beschikking heeft. Er gaat sowieso nog veel gebeuren, maar hij benadrukt ook dat hij relaties vanaf nul wil opbouwen. Spelers willen nog wel eens verrassen…

Door Jordy Haak
23 mei 2024 - 22:51
Farioli 2 1200
Stukje geestdrift langs de lijn. © Pro Shots

De nieuwe oefenmeester krijgt een spervuur aan vragen op zich afgevuurd tijdens een rondetafelgesprek op De Toekomst met schrijvende media, waar Ajax Life ook bij aanwezig is. De inkt van het contract tot de zomer van 2027 is amper droog als hij zijn gedachten deelt over de huidige spelersgroep van Ajax.

“Ik heb natuurlijk veel wedstrijden gezien,” reageert Farioli op het verzoek om te vertellen hoe hij naar de selectie kijkt. “Niet alleen de wedstrijden van afgelopen jaar, maar ook die van het jaar ervoor. Ik ben heel nieuwsgierig hoe de spelers terugkomen van hun vakanties of het EK. Ik wil beginnen met een open blik en relaties vanaf nul opbouwen.”

Aanbevolen
Voetbalgekke Farioli bezocht Future Cup om spelers te bestuderen

Gedurende het gesprek vertelt Farioli dat veel ook gaat afhangen van de transferzomer. Wie komen en wie gaan? Veel is nog onduidelijk. Duidelijk is wel dat de trainer een relatie wil opbouwen met zijn manschappen. En ook dat hij van mening is dat spelers soms kunnen verbazen.

“Het belangrijkste is de interactie die we hebben vanaf het moment dat we samen zijn. Je kunt vooraf een beeld hebben van een speler, maar als je eenmaal met ze werkt, kan dat beeld veranderen. Daarin kun je soms verrast worden. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar het moment dat ik met ze kan werken en met ze kan praten. En om ze op het veld te zien natuurlijk!”

Farioli omschrijft zichzelf als een heel nieuwsgierig en veeleisend persoon. Hij verwacht dezelfde nieuwsgierigheid van zijn spelers. Hij wil dat ze ruimdenkend zijn. En dat ze met lef op het veld staan. “Ik hou ervan om mezelf en mijn spelers tot het uiterste te pushen. Het wordt hard werken!”

Aanbevolen
Realistische Farioli vertelt over zijn belofte aan supporters

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >