Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli prijst Ajax om doen huiswerk: ‘Ze wisten veel van me’

Francesco Farioli noemt Ajax een legendarische club waar hij veel mee heeft. De onderhandelingen verliepen dan ook goed, mede – of misschien vooral – omdat zijn gesprekspartners hun huiswerk goed hadden gedaan. Farioli kon ook het geduld van Ajax waarderen.

Door Jordy Haak
24 mei 2024 - 04:50
Farioli 4 1200
Farioli wilde zijn klus in Nice goed afmaken. © Pro Shots

Na zijn avonturen bij OGC Nice gaat Farioli even zijn hoofd leegmaken, maar dan begint zijn opdracht bij Ajax. Eentje waarover hij uitgebreid sprak met de technische mensen bij Ajax: Marijn Beuker, Kelvin de Lang en Alex Kroes.

“Het was een proces waar Ajax goed voorbereid voor de dag kwam,” vertelt Farioli donderdag tijdens een rondetafelgesprek met schrijvende media, waar Ajax Life ook bij is. “Ze kwamen goed beslagen ten ijs door de vragen die ze stelden. Alles was heel duidelijk en ze wisten veel van me.”

Aanbevolen
Farioli vertelt hoe hij kijkt naar huidige selectie van Ajax

“Het kostte natuurlijk even tijd om eruit te komen, maar dat is normaal bij onderhandelingen,” vervolgt Farioli. “Alles ging heel vloeiend, want Ajax had goed zijn huiswerk gedaan. Er zat een goede energie in de gesprekken, zeker de laatste dagen. Ik snapte dat Ajax haast had, maar de mensen bij de club wisten ook dat mijn focus nog vol op Nice lag. Daar hadden ze ook respect voor. Dat heb ik erg gewaardeerd.”

Desgevraagd vertelt Farioli waaruit bleek dat Ajax zich goed had voorbereid op de gesprekken. “De vragen waren erg accuraat. Ze kwamen met veel analyses, data en argumenten waarom ze bij mij uitkwamen. Ze wilden ook graag weten hoe ik denk en hoe ik bepaalde situaties weet te managen. Ze wisten veel over mijn tijd bij Nice, maar ook over mijn periode in Turkije. Ze gingen ver terug. Ze hadden duidelijk meer gedaan dan een paar wedstrijden kijken.”

“Natuurlijk heb ik mezelf ook gepresenteerd, waarbij ik mijn ideeën over voetbal deelde. Ook spraken we over de stafleden met wie ik wil werken en hoe we gewend zijn om samen te werken. Alles ging heel organisch en nu zijn we hier,” aldus Farioli, die hier meer vertelt over de rolverdeling binnen zijn staf.

Aanbevolen
Farioli legt uit waarom hij Ajax vroeg om eigen stafleden

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >