Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli legt uit waarom hij Ajax vroeg om eigen stafleden

Francesco Farioli (35) is vastgelegd als hoofdtrainer van Ajax, maar komt niet in zijn eentje naar Amsterdam. Hij neemt een vierkoppige ploeg aan vertrouwelingen mee. Hij legt uit waarom dat belangrijk voor hem is.

Door Jordy Haak
24 mei 2024 - 04:16
Farioli 3 1200
Hij komt niet alleen naar Amsterdam. © Pro Shots

De jonge trainer neemt zijn landgenoot Daniele Cavalletto en de Spanjaard Felipe Sanchez Mateos mee als assistenten naar Amsterdam. Naast deze twee volgen eveneens een video-analist en een fitnesscoach.Vanuit Ajax wordt Dave Vos doorgeschoven om Farioli en zijn ploeg te assisteren. Jelle ten Rouwelaar is als keeperstrainer toegevoegd aan de technische staf.

Tijdens een rondetafelgesprek op De Toekomst met de schrijvende media geeft de nieuwe trainer donderdagavond tekst en uitleg. Ook Ajax Life was aanwezig bij dat gesprek. We vroegen Farioli de taakverdeling van zijn ploeg uit te leggen.

Aanbevolen
Voetbalgekke Farioli bezocht Future Cup om spelers te bestuderen

“Ik neem twee assistent-coaches mee, een video-analist en een fitnesscoach. Daniele Cavalletto houdt de organisatie in de gaten. En ook de planning en structuur van de week. Felipe Sanchez Mateos is meer gefocust op individuele spelers, analyses van de spelers en hun ontwikkeling. Ik houd de overview en ben erg aanwezig. Op het veld, maar ook op kantoor. Het is ook een capaciteit om te delegeren en mensen om je heen te vertrouwen. Op het veld is hun stem ook mijn stem.”

Voor Farioli was het meebrengen van eigen stafleden een belangrijk punt, zo verklaart hij. “Ajax is bij mij uitgekomen voor het werk dat ik doe. Maar dat doe ik niet alleen. Dat is het werk van een technische staf. En ik geloof echt dat ik effectief en snel kan werken met mensen om me heen die dezelfde ideeën hebben over voetbal. Deze cohesie is ontzettend belangrijk. Daarom vroeg ik Ajax om mijn eigen staf mee te nemen. Er moet zoveel gebeuren. Daar is teamwork voor nodig.”

Farioli sprak inmiddels ook met Vos, die het hoofdtrainerschap van Jong Ajax inruilt voor een rol van betekenis onder Farioli. “We hebben gesproken. Het was een positief gesprek. We denken hetzelfde over voetbal. Het is een kwestie van tijd voor we elkaar goed leren kennen, ook als mens. We zijn jong en heel gemotiveerd om het beste te doen voor Ajax. Ik ben de hoofdcoach, maar het zal van iedereen veel vragen om Ajax weer terug naar de top te krijgen. We gaan er alles aan doen om Ajax een plezierige omgeving te maken om met z’n allen voor te werken.”

Aanbevolen
Realistische Farioli vertelt over zijn belofte aan supporters

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >