Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ramaj werkt nog dagelijks aan tweebenigheid

Diant Ramaj (22) is bezig aan zijn tweede voorbereiding met Ajax. Waar hij vorig seizoen pas halverwege kwam bovendrijven, kan hij nu zomaar vanaf de start de eerste doelman zijn. We spraken hem kort op de Wageningse Berg.

16 juli 2024 - 12:09
Ramaj 1200
Ramaj was verrast door snelle vertrek Ten Rouwelaar. © AFC Ajax

We spraken Ramaj in eerste instantie vooral voor het Ajax Kids Clubblad Ajaciedjes, maar er bleef uiteraard ook wat tijd over voor wat andere vragen. Deze serveren we hieronder voor je uit.

Je bent hartstikke tweebenig. Hoe belangrijk is dat voor jou als keeper?
“Pfff, dat is heel belangrijk voor mij. Als je als doelman onder druk wordt gezet, is het ontzettend fijn als je tweebenig bent. Dat geeft je meer mogelijkheden de bal te verwerken, ook onder druk. Je kan de oplossing dan zonder problemen zowel links als rechts zoeken. Dat is gewoon een groot voordeel. Voor mezelf, maar ook zeker voor de hele ploeg.”

Heb je daar veel op geoefend of ben je van nature tweebenig?
“Daar heb ik echt heel veel op geoefend. Oefenen, oefenen, oefenen. Toen ik jong was, maar nu nog steeds. Als ik de bal op de training met rechts schiet, wil ik ‘m erna meteen met links schieten. Ik probeer dat zoveel mogelijk fifty-fifty te houden om goed te blijven met beide voeten. Als de trainingsvorm het toelaat, dan doe ik altijd rechts, links, rechts, links. Tijdens partijvormen kan dat natuurlijk niet altijd.”

Aanbevolen
Farioli draagt oefenstof én tips zesjarig supportertje bij zich

Je hebt maar heel kort met Jelle ten Rouwelaar kunnen werken. Was je verrast dat hij zo snel naar Manchester United vertrok?
“Het is zijn keuze. Ik wens hem het beste. In de korte tijd dat hij hier was, heb ik goed met hem gewerkt en spraken we fijn. Ik mocht hem graag als persoon. Het was alleen wel erg kort. Ik was uiteraard wel verrast door zijn snelle vertrek, maar ja, zo gaan die dingen.”

Is een goede keeperstrainer voor jou belangrijk of maken we dat te groot?
“Het is voor mij heel belangrijk, want ik sta elke dag met diegene op het trainingsveld. Een keeperstrainer is voor mij net zo belangrijk als de overige trainers zijn voor de veldspelers. Een goede keeperstrainer kan je naar een hoger plan tillen. Ik heb in mijn relatief korte tijd bij Ajax al veel keeperstrainers gezien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met allen goed heb gewerkt. Maar nogmaals: ik vind het heel belangrijk.”

Wat vind je naast voetbal nog meer leuk?
“Het is bij mij eigenlijk vooral voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Ik vind vechtsporten ook leuk, zoals boksen en UFC. Ik heb ook wel bokstrainingen gevolgd. Als ik niet zou voetballen, zou ik misschien wel een vechtsport beoefenen. Ik kijk er ook graag naar op televisie. Ik vind tennis en padel trouwens ook erg leuk.”

Draag je liever zwarte keeperskleding tijdens een wedstrijd of een felgekleurde outfit?
“Als ik mag kiezen, dan liever felgekleurd. Groen of geel bijvoorbeeld. Daar voel ik me prettiger bij.”

De voorbereiding gaat snel. Zijn jullie al klaar voor FK Vojvodina-thuis?
“Zeker weten. De weken vliegen voorbij. We zetten elke week zichtbare stappen vooruit. Er stromen nog altijd jongens in. Het gevoel tot dusver is goed. Er is natuurlijk nog genoeg werk aan de winkel. Dat is normaal, maar ik denk dat we op tijd klaar zijn voor het tweeluik met Vojvodina.”

Aanbevolen
Farioli spreekt tegen dat hij in duel met Al-Wasl alleen jeugd opstelt

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >