Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax boekt zuinige oefenzege op Al-Wasl en dit valt op

Ajax speelde donderdag het vierde oefenduel van de voorbereiding. De ploeg won deze nipt met 2-1 van Al-Wasl FC. De Amsterdamse doelpunten in het warme Tiel werden gemaakt door Branco van den Boomen en Julian Rijkhoff. Wat ons zoal opviel? Lees snel verder!

18 juli 2024 - 20:29
Berghuis 1200
Aanvoerder Berghuis speelde als middenvelder. © Pro Shots

Tiel kleurt wit-rood-wit
Het was al vroeg druk op het uitverkochte en zonovergoten Sportpark De Lok, waar normaal gesproken TEC Tiel z’n thuiswedstrijden speelt. Nu kwam Ajax op bezoek om te oefenen tegen Al-Wasl uit Dubai, de zevenvoudig kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten.

Met gezellige meezingers op de achtergrond, kleurde het complex rap wit-rood-wit. De biertjes vloeiden rijkelijk. Lekker in korte broek en Ajaxshirt. Dat kon ook prima, want het was warm in Tiel. Héél warm zelfs. De grasmat werd dan ook veelvuldig gesproeid. Dat werd keurig aangekondigd door de ‘speakermeneer’.

“Dames en heren, de veldsproeiers gaan aan om 17.30 uur. Met dit weer is het geen straf nat te worden, maar ik heb u gewaarschuwd,” klonk het jolig. Dat was nog niet alles, want hij waarschuwde vooral ook om na het laatste fluitsignaal niet het veld op te rennen. “Dat willen we niet. Er is na de wedstrijd een handtekeningensessie. Daar kunt u met het idool op de foto. Er worden geen shirts uitgedeeld!”

Mix van jong en oud bij Ajax
Francesco Farioli sprak aan het begin van het trainingskamp nog tegen dat hij tegen Al-Wasl louter Jong Ajaxspelers zou opstellen. De trainer hield woord met basisplekken voor Diant Ramaj, Steven Berghuis, Borna Sosa en Branco van den Boomen. De Italiaan stuurde in Tiel verder de volgende Ajacieden het veld op: Anton Gaaei, Youri Baas, Sivert Mannsverk, Christian Rasmussen, Julian Rijkhoff, Mika Godts en de zestienjarige centrale verdediger Aaron Bouwman.

“Het duel met Al-Wasl is net zo belangrijk als dat met Olympiakos,” vertelde Farioli maandag al. “Het is de laatste kans voor spelers om mij informatie te verschaffen, zodat ik tegen FK Vojvodina de beste beslissingen kan nemen.”

Aanbevolen
Ramaj werkt nog dagelijks aan tweebenigheid

Twee Ajaxtreffers voor rust
De toeschouwers – hopelijk hadden ze zich goed ingesmeerd – zagen Ajax bij vlagen leuk spelen. De openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Rasmussen trok vanaf rechts laag voor en Van den Boomen werkte de bal kiezelhard tegen de touwen met de binnenkant van zijn rechtervoet. “Branco moet je nooit wegdoen,” klonk het grappend op de tribune. Expres zo hard dat de aanwezige Alex Kroes het kon horen.

De 2-0 viel na een halfuur spelen. Ditmaal trok Gaaei voor. Daarmee stelde hij Rijkhoff in staat een echte spitsengoal te maken. Een vrolijk moment voor rust was een schot van Sosa, dat huizenhoog overging. Zo’n twintig kleine toeschouwertjes renden er als een roedel hongerige wolven achteraan. Mooie dingen!

Het scorebord had overigens wel moeite met de warmte, want ondanks de twee Ajaxtreffers, bleef de tussenstand daar op 0-0 staan. De tijd liep wel braaf mee, al was dat na rust ook over. Nou ja.

Al-Wasl scoort uit het niks
Ajax had het overgrote deel van de wedstrijd weinig te duchten van opponent Al-Wasl. Die ploeg brak voor rust geen potten. Na de pauze bleef dat lang zo. Ramaj moest eenmaal in actie komen. Hij deed dat ook meteen uitstekend.

Een moment van onachtzaamheid bij Ajax zorgde er – volledig uit het niets – voor dat Al-Wasl zomaar kon scoren. Dat deed het dan ook. Caio Canedo prikte de bal koelbloedig achter Ramaj. Een stukje miscommunicatie tussen Mannsverk en de ingevallen Benjamin Tahirovic ging eraan vooraf.

De tweede helft werd door Farioli benut om andere spelers minuten te laten maken. Zo zagen we Silvano Vos, Kristian Hlynsson, Tahirovic, Precious Ugwu en de teruggekeerde Ahmetcan Kaplan nog even in actie. De piepjonge Bouwman mocht lekker blijven staan. Dat gold ook voor Baas, die het duel eindigde met de aanvoerdersband om de bovenarm.

Nog negentig minuten oefenen
De voorbereiding zit er bijna op. Ajax oefent op vrijdag om 15.00 uur nog eenmaal besloten tegen Olympiakos. Die wedstrijd vormt de laatste test voor het belangrijke Europese tweeluik met FK Vojvodina.

Ook het duel met de Grieken is live te volgen via Ziggo Sport. Voor Ziggoklanten op kanaal 14. Ajacieden die geen Ziggoabonnee zijn, kunnen het sparringpotje gratis zien op Ziggo Sport Free. Je kunt je daarvoor hier aanmelden.

Aanbevolen
Mollen Meppen met Ajax in Wageningen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >