Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Het gaat echt gebeuren: Henderson bijna speler van Ajax

Meestal springen we niet op het eerste en beste gerucht dat Ajax wordt gelinkt aan een speler. Het hele verhaal rond Jordan Henderson wilden we in eerste instantie dan ook laten gaan. Nu alle plooien zijn gladgestreken, is een transfer echter heel dichtbij.

17 januari 2024 - 09:27
Hendoakkoord800
Zij worden straks teamgenoten. Wie had dat gedacht? © Pro Shots

Toen we de eerste geruchten rond Henderson hoorden, dachten we al snel terug aan eerdere transferperiodes. De namen van Mario Balotelli en Samuel Eto'o spookten gelijk door ons hoofd. Zij kwamen uiteindelijk niet. De hype was groot, maar de teleurstelling nog groter.

Daarom sprongen we ook niet gelijk op het verhaal dat Henderson door Ajax zou zijn gepolst. Het is niet zo dat we het niet geloofden, maar over de haalbaarheid hadden we serieus grote twijfels. Vooral het financiële plaatje leek een ding te worden. Henderson is echter bereid flink salaris in te leveren om in Amsterdam te voetballen.

Al-Ettifaq, de huidige club van de middenvelder, moest nog wel worden overgehaald. Ook dat is inmiddels gelukt. Alle plooien zijn volgens Fabrizio Romano gladgestreken. De transfer is rond. Henderson hoeft alleen nog medisch te worden gekeurd. Wie had dat gedacht? We geloven het nog steeds niet helemaal. 

De middenvelder begon zijn profcarrière bij Sunderland, waarna hij naar Liverpool verkaste. Bij The Reds stond hij liefst twaalf jaar onder contract, speelde hij 492 wedstrijden, was hij aanvoerder én won hij onder andere de Champions League. Ook de interlandcarrière van Henderson bij Engeland liegt er niet om. 

Aanbevolen
Stunttransfer, maar één Henderson maakt nog geen zomer

Ajax haalt dus een grote vis binnen, zoals je dat zo mooi noemt. De keuze van Henderson is wat dat betreft opvallend. Waarom niet lekker in de Premier League voetballen voor een veel hoger salaris? Dat heeft alles te maken met belasting. Spelers uit Engeland die binnen een jaar terugkeren, betalen bijna de helft aan belasting over hun buitenlandse inkomsten. In Nederland is dat een stuk minder.

Daarnaast wil Henderson graag naar het EK van aankomende zomer. Iemand die in Saudi-Arabië speelt, maakt dan toch minder kans opgeroepen te worden. Tot slot kan de middenvelder maar moeilijk aarden in de zandbak. Als verdediger van de LGBTQ+-gemeenschap, kwam de overstap naar Al-Ettifaq hem op veel kritiek te staan. Kortom, Henderson heeft woestijnspijt

Dat Ajax in het gat springt, is volkomen logisch. De club wilde dolgraag een versterking binnenhengelen voor de zespositie. Ervaring was eveneens broodnodig. Met Henderson – die in Amsterdam tot de zomer van 2026 tekent – trekt Ajax een speler aan die perfect in dat straatje past. Nu zijn we vooral razend benieuwd of het een succesverhaal wordt. 

Aanbevolen
Transfers als die van Henderson maken we in Amsterdam zelden mee

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >