Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scorende Hlynsson blij dat Godts niet zelf schoot

Kristian Hlynsson keerde tegen sc Heerenveen (1-0) terug in de basis. Hij maakte meteen het enige doelpunt van de wedstrijd. De middenvelder is blij dat hij weer belangrijk kan zijn voor de ploeg, terwijl hij ook ingaat op het stabieler verdedigende Ajax.

11 augustus 2024 - 20:19
Hlynssonajahee800
Hlynsson kampte lang met een blessure. © Pro Shots

Ajax verscheen met een flink gewijzigde basiself op het veld. Francesco Farioli voerde liefst zes wijzigingen door. Hij wilde tegen Heerenveen frisse benen in de ploeg. Voor Hlynsson was dat goed nieuws. Hij mocht het voor het eerst sinds april vanaf de aftrap laten zien. 

Dat Hlynsson een tijdje afwezig was, had te maken met een blessure. De IJslander miste het slot van vorig seizoen en een deel van de voorbereiding. Een bovenbeenblessure hield hem aan de kant. “Maar inmiddels gaat het beter,” zo antwoordt hij op vragen van Ajax Life in de perszaal van de Johan Cruijff Arena.  

Onder Farioli moest Hlynsson het tot nu toe doen met invalbeurten. Teleurgesteld daarover was hij niet. “Uiteindelijk maakt de trainer een keuze. Ik werkte zo hard mogelijk om in het team te komen. Ik heb wat minuten gemist in de voorbereiding. Dat speelde ook mee. Hoe dicht ik tegen een basisplaats aanzit? Dat is lastig te zeggen.”

Aanbevolen
Farioli noemt lekken basisopstelling naar media een schande

Met de komst van de nieuwe trainer heeft Hlynsson een iets andere rol, vooral in het verdedigende aspect. “We staan defensief wat lager op het veld, met twee middenvelders. Ook ik speel daardoor wat lager. Daar moet ik aan werken.”

Ajax krijgt in ieder geval minder goals tegen dan vorig seizoen. De ploeg hield drie keer de nul in vier officiële wedstrijden. Wat is er volgens Hlynsson defensief nog meer veranderd? “Soms staan we met vijf verdedigers achterin, in een 5-2-3-formatie. We werken veel aan de defensieve structuur.” 

Dan nog even over het doelpunt van Hlynsson. Daar ging een goed staaltje teamwerk aan vooraf. “Het was een goede goal. Het begon bij Dies Janse aan de zijkant. Via Branco van den Boomen en Mika Godts kwam de bal bij mij. Ik wist niet of hij ‘m zou geven, maar ik was blij dat hij het deed,” zo besluit de middenvelder met een glimlach.

Aanbevolen
Hlynsson schiet Ajax naar thuiszege op Heerenveen en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >