Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli noemt lekken basisopstelling naar media een schande

Francesco Farioli wijzigde zijn basisploeg tegen sc Heerenveen op zes plaatsen. Hij zag Ajax nipt met 1-0 winnen. Dat de basiself al een dag voor de wedstrijd uitlekte, vond de trainer bezwaarlijk.

11 augustus 2024 - 20:02
Farioli 1200
Farioli heeft wel een mening over lekken naar de media. © Pro Shots

ESPN kwam zaterdag al met het nieuws dat Farioli flink ging rouleren. Het sportkanaal stelde die informatie te hebben verkregen via bronnen binnen de club. De startformatie die ze deelden, bleek een dag later de juiste. Nou is lekken van informatie bij Ajax niks nieuws, maar wij van Ajax Life waren toch nieuwsgierig hoe Farioli ernaar keek.

“Ik vind het een schande, want het komt van mensen die voor de club werken. Die ook door de club worden betaald. Ze zouden van Ajax moeten houden en denk niet dat dit ons proces helpt,” klonk het uit de mond van de balende oefenmeester. “Het is niet de eerste keer dat enorm vertrouwelijke informatie wordt gelekt naar de media. Het gebeurde ook al tijdens mijn onderhandelingen met Ajax. Dit moeten we zeker intern bekijken.”

Een van de spelers die in de basis mocht beginnen, was de achttienjarige Dies Janse. Hij begon als linksachter, omdat Jorrel Hato rust kreeg. Janse hield zich prima staande. Hij wist dat hij geen cadeautje kreeg van zijn trainer. Het was zelf afgedwongen, zo verklaarde Farioli.

Aanbevolen
Scorende Hlynsson blij dat Godts niet zelf schoot

“Ik sprak kort even met Dies over mijn keuze voor hem. Daarbij ging het eigenlijk niet over voetbal. Hij is een geweldig persoon met een uitstekende werkethiek. Ik vertelde hem dat het geen cadeau was, maar dat hij het verdiende om te mogen starten. Op een positie die niet de zijne is. Hij heeft het goed gedaan.”

“Ik kan begrijpen dat sommige mensen – supporters of journalisten – het niet met mij eens waren om te rouleren,” vervolgt de trainer. “Ik word betaald om beslissingen te nemen. Die zijn niet altijd makkelijk. Iedereen mag daar zijn mening over geven. Dat is normaal. De eerste drie wedstrijden speelden we met dezelfde opstelling. Toen zag ik een aantal niet zo positieve opmerkingen. Nu rouleer ik en vinden veel mensen er ook iets van.”

“Ik moet keuzes maken die het beste zijn voor het team. Dat is het belangrijkste,” vervolgde Farioli, die verder aangaf dat zijn spelers maandag vrij zijn om te herstellen van de gedane arbeid. Steven Bergwijn sluit dinsdag weer aan bij de trainingen. Verder vertelde de coach dat Ahmetcan Kaplan maandag meedoet met Jong Ajax als het speelt tegen Jong PSV. Daar hebben de twee vooraf uitgebreid met elkaar over gesproken.

Aanbevolen
Hlynsson schiet Ajax naar thuiszege op Heerenveen en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >