Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rugani start niet in Polen, maar kan volgens Farioli invallen

Ajax speelt donderdag de belangrijke heenwedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok. De Ajacieden arriveerden een dag eerder in Polen. Natuurlijk schoof Francesco Farioli aan voor een persconferentie in het Bialystok City Stadium.

21 augustus 2024 - 19:59
Farioli 1200 (2)
Farioli verwacht een agressieve tegenstander. © Pro Shots

Ajax presenteerde woensdag eindelijk de dertigjarige verdediger Daniele Rugani. De ervaren Italiaan stapte meteen met zijn nieuwe ploegmakkers in het vliegtuig naar Polen. Natuurlijk kreeg Farioli direct de vraag of de kersverse aanwinst – die voorlopig gaat spelen met rugnummer 26 – inzetbaar is.

“Daniele is net aangekomen. Woensdagochtend stond hij voor het eerst op het veld met de groep. Zijn conditie moet worden opgebouwd. Eigenlijk net zoals dat gold voor andere spelers die de voorbije tijd aansloten. Hij is mee, maar start donderdag natuurlijk niet. Als het nodig is, maakt hij misschien een paar minuten.”

Ahmetcan Kaplan is er in Bialystok niet bij. Hij is nog altijd niet volledig fit en miste zondag het duel met NAC (2-1). Een wedstrijd waarin hij eigenlijk zou starten. Ook Kristian Hlynsson en Kian Fitz-Jim bleven achter in Mokum. Farioli kon dat simpel verklaren.

“Ze hebben allebei klachten. Kian heeft een probleem met zijn schouder. Het is niet ernstig, maar helaas was het voor hem niet mogelijk om te trainen met het team. We blijven zijn situatie de komende dagen monitoren. Kristian heeft een spierblessure. Ook niets ernstigs, maar wel iets dat het onmogelijk voor hem maakte om met ons mee te gaan.”

Aanbevolen
Rensch kent kracht van Jagiellonia Bialystok en rekent op pittig duel

Farioli sprak ook nog kort over de teleurstellende 2-1-nederlaag bij NAC. “Het was pijnlijk. Niemand was uiteraard blij. We hebben de wedstrijd geanalyseerd. We nemen de dingen mee waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor de wedstrijdvoorbereiding richting donderdag. En aan de andere kant ook om de spelers klaar te krijgen. Er is geen tijd om bij de pakken neer te zitten.”

Die tijd is er inderdaad niet. De Ajaxtrainer was daarom blij dat hij over het duel met de Poolse kampioen kon praten. Hij liet zijn spelers deze dagen veel beelden zien van Jagiellonia Bialystok.

“We verwachten een vergelijkbaar duel als met Panathinaikos FC, met veel druk vanuit hen. Ze willen fouten bij ons veroorzaken. Ik verwacht een agressieve tegenstander. Ze spelen vanuit een duidelijke organisatie. Centraal op het veld staan gevaarlijke spelers. Hun spits is sterk en heeft veel power. Hij lijkt veel op Brian Brobbey. Ze werden vorig seizoen niet voor niks kampioen.”

Ajax en Jagiellonia Bialystok trappen donderdag om 20.45 uur af in het Bialystok City Stadium.

Aanbevolen
Ajax reist met Rugani, maar zonder Kaplan af naar Bialystok

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >