Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch kent kracht van Jagiellonia Bialystok en rekent op pittig duel

Ajax is nog één horde verwijderd van de groepsfase van de Europa League. Hoewel opponent Jagiellonia Bialystok allerminst in grootse vorm verkeert, rekent Devyne Rensch zich zeker niet rijk. De rechtsback verwacht twee pittige duels.

21 augustus 2024 - 20:24
Rensch Jagaja 1200
Rensch had zondag het liefst gespeeld. © Pro Shots

Jagiellonia Bialystok kende een bijzonder slechte aanloop naar de dubbele ontmoeting met Ajax. De laatste drie wedstrijden gingen allemaal verloren. Vooral de 4-2-nederlaag tegen Cracovia Kraków van afgelopen weekeinde hakte er flink in. In Poolse media werd zelfs gerept over een defensieve ramp. Toch weet Rensch dat de opdracht in het Bialystok City Stadium zo simpel nog niet is.

“Zoals bij iedere tegenstander, hebben we natuurlijk beelden bekeken. Het is gewoon een goed team. Ze hebben snelle voorhoedespelers, kunnen goed voetbal spelen en goed druk zetten. Ze wachten misschien op fouten van ons, om daarvan te profiteren. We moeten op onze hoede zijn.”

In de afgelopen dagen was het vele rouleren van Francesco Farioli een veelbesproken onderwerp. Had de trainer tegen NAC (2-1) niet met zijn sterkste opstelling moeten beginnen? Rensch was een van de spelers die de volle negentig minuten op de bank bleef. Hij erkent dat hij zelf het liefst aan de aftrap was verschenen.

Aanbevolen
Rugani start niet in Polen, maar kan volgens Farioli invallen

“Je wil altijd spelen, ongeacht of je wellicht rust nodig hebt,” is Rensch eerlijk. “Dat hebben de andere spelers ook. Het is aan de trainer spelers op te stellen. Daar hebben we niets over te zeggen. Het was niet fijn vanaf de bank te zien dat we verloren. We hebben het met iedereen besproken en we wisten dat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma staat. Dat is tegen Jagiellonia Bialystok. Daar moest snel de focus snel op.”

Wat betreft focus lijkt het dus wel goed te zitten. Toch moet Ajax uit een ander vaatje tappen. Ondanks het veelvuldige balbezit, creëerde de ploeg in Breda bijzonder weinig. Farioli verwacht een agressieve tegenstander en waarschuwde voor de sterke spits. Ook Rensch kan dus flink aan de bak.

Waar hij afgelopen seizoen meermaals centraal in defensie aan het werk werd gezet, is de verdediger onder Farioli weer ‘gewoon’ terug te vinden op de rechtsbackpositie. Hij voelt zich daar prettig bij. “Ik speel dit seizoen iets meer aan de binnenkant en iets lager. Bij deze trainer is de positie op de back belangrijk. Daar kun je het verschil in maken.”

Ajax en Jagiellonia Bialystok trappen donderdag om 20.45 uur af in het Bialystok City Stadium.

Aanbevolen
Ajax reist met Rugani, maar zonder Kaplan af naar Bialystok

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >