Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax reist met Rugani, maar zonder Kaplan af naar Bialystok

Ajax is onderweg naar Polen voor de belangrijke eerste wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok. Francesco Farioli liet 24 spelers in het vliegtuig plaatsnemen. Onder hen ook Daniele Rugani. Ahmetcan Kaplan blijft achter in Amsterdam.

21 augustus 2024 - 14:06
Ajax Polen 1200
Natuurlijk zijn zij van de partij. © AFC Ajax

Bialystok is een stad met ongeveer 290.000 inwoners in het noordoosten van Polen, gelegen op 184 kilometer afstand van Warschau. In die contreien moeten de Ajacieden donderdag een goede eerste stap zetten richting het hoofdtoernooi van de Europa League.

We zijn benieuwd hoe Farioli de wedstrijd aanvliegt. De trainer spreekt steevast over spelers die een wedstrijd beginnen en spelers die een wedstrijd afmaken. Hij kiest vooral voor fitte spelers en rouleert er behoorlijk op los. We zijn dus benieuwd welk Ajax we in Polen gaan zien.

Kaplan is er in Bialystok niet bij. Hij is nog altijd niet volledig fit. De namen van Kian Fitz-Jim, Kristian Hlynsson en Julian Rijkhoff zien we eveneens niet terug op de passagierslijst.

Aanbevolen
Farioli’s elf: welke spelers vormen jouw sterkste Ajaxelftal in Polen?

Kersverse aanwinst Rugani stapte daarentegen wel aan boord. Zien we hem donderdag gelijk in actie? Christian Rasmussen keert terug in de selectie, terwijl Jorthy Mokio en Nick Verschuren er voor het eerst bij zijn. 

Ajax en Jagiellonia Bialystok trappen donderdag om 20.45 uur af in Bialystok City Stadium. Gezien de fase waarin de club zit, belooft het op voorhand een spannende confrontatie te worden tegen de Poolse kampioen.

Als het Ajax lukt Jagiellonia Bialystok over twee duels te verslaan, mag onze club zich opmaken voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Mocht onze club het niet redden tegen de Polen, dan is er het vangnet van de Conference League.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >