Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Janse: ‘Het aanpassen bij Ajax gaat tot nu toe elke keer vrij snel’

Dies Janse (18) kreeg in de voorbereiding veel lof als centrale verdediger. De boomlange Zeeuw is een speler met durf. Of zoals hij zelf zegt: een doener.

08 augustus 2024 - 14:27
Jansemagazine800
Janse denkt op het veld niet te veel na. © Pro Shots

Daar staat hij met zijn moderne klompen aan op een net omgeploegd veld. Janse leunt glimlachend tegen een tractor. ‘Roteren zo de vakantie in,’ zette hij op Instagram bij de foto. Hij was net klaar met het seizoen bij Ajax onder 18 en hielp zijn vader en oom een handje op hun boerenbedrijf in Zeeland.

Zelfs Francesco Farioli was de foto niet ontgaan, zo merkte Janse weer eenmaal terug op het trainingsveld. “De trainer riep me tijdens de derde training bij zich. Hij wilde er meer over weten. Ik heb uitgelegd dat ik tijdens de vakantie een beetje help in het bedrijf. We hebben naast een agrarisch bedrijf ook een camping en een zeekraalkwekerij. Farioli vond dat wel mooi,” zo vertelt de verdediger in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life.

Bij Ajax is Janse geen andere Dies dan thuis in Zeeland. Ook als voetballer is hij een harde werker. Het programma dat hij van Ajax meekreeg voor zijn zomervakantie, volgde hij nauwgezet. “Ik vind het sowieso lastig stil te zitten. Uit de conditietest op de eerste dag bleek dat ik superfit was. Dat was dus een goede basis.”

Aanbevolen
Gretige Godts wil doorbreken bij Ajax: ‘Dit moet mijn jaar worden’

Janse omschrijft zichzelf als een doener, ook op het veld. “Ik denk niet te veel na voordat ik een pass geef. Ik doe het gewoon. Het gaat weleens fout, maar als het goed gaat, heeft de ploeg er meteen veel profijt van. Als de slordigheden eruit gaan, kan het echt een belangrijk wapen worden.”

Dat Janse altijd de voetballende oplossing wil vinden, is iets wat hij op De Toekomst heeft geleerd. “Toen ik op mijn veertiende naar Ajax kwam, zat er nog niet heel veel voetbal in. Ik had een goede trap, maar meer in de zin dat ik veel kracht had en de bal zo ver mogelijk kon krijgen. In de jeugd van Ajax is het lokken van de tegenstander, het indribbelen en de keuze voor een soort pass er echt ingeslepen.”

“Ik ben gelukkig iemand die vrij gemakkelijk leert en er veel tijd in wil steken om beter te worden,” vervolgt Janse. “Het aanpassen gaat tot nu toe elke keer vrij snel. Het voelt ook wel als een automatisme voor me om mee te gaan op een hoger niveau. Als ik de bal strakker en harder krijg ingespeeld, ga ik ook strakker en harder inspelen. Verder is het vooral een kwestie van geconcentreerd blijven.”

Het volledige interview met Janse vind je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Het blad ook ontvangen en profiteren van meer voordelen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax!

Aanbevolen
Ajax Life 1: sterk fundament

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >