Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gretige Godts wil doorbreken bij Ajax: ‘Dit moet mijn jaar worden’

Onder de meest moeilijke omstandigheden volmaakte Mika Godts zijn eerste volledige seizoen bij Ajax. De negentienjarige Belg merkt dat er deze zomer een frisse wind waait op de club. Hij voelt dat zijn momentum eraan komt. ‘Dit moet mijn jaar worden.’

Door Jordy Haak
08 augustus 2024 - 13:38
Godts 1200
Godts werkt hard aan zijn verbeterpunten. © Pro Shots

Vanaf zijn strandbedje in de Griekse zon dwaalden de gedachten van Godts nog wel eens af naar vorig seizoen. Een zwaar en uitermate teleurstellend jaar voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt. Toch gebruikte de vleugelflitser zijn vakantie vooral om het hoofd leeg te maken. Even helemaal weg van het voetbal. Rust in het koppie en ontspanning voor het lichaam.

Samen met zijn vriendin streek hij een weekje neer op het Griekse eiland Kos, om zijn vakantie te vervolgen bij familie in België. Daar begon hij ook alweer met trainen. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. In die periode zette Godts een dikke streep onder het afgelopen voetbaljaar. De blik moet vooruit. Bij terugkomst op de club merkte hij dat zijn teamgenoten er net zo over denken.

“We zijn begonnen aan een nieuw hoofdstuk,” vertelt de buitenspeler in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. “Iedereen was blij weer te starten. De sfeer is echt goed. Er hangt een goede energie. Iedereen is zich ervan bewust dat we niet moeten blijven hangen in het verleden. We mogen het afgelopen seizoen niet vergeten, maar het is nu wel tijd om door te gaan.”

Godts kwam vorig seizoen terecht in een ploeg waar de meeste sterkhouders waren vertrokken. Een elftal dat dolende was, terwijl randzaken buiten de lijnen ook nog eens voor onrust zorgden. Allerminst ideale omstandigheden om optimaal tot bloei te komen. Daarnaast hield een bovenbeenblessure hem ook nog enkele maanden aan de kant.

Aanbevolen
Ajax Life 1: sterk fundament

“Het was inderdaad niet makkelijk. Een heel zwaar seizoen voor iedereen,” klinkt het met gevoel voor understatement. “Ik ben normaal een blij persoon, maar soms was het wel moeilijk om dat vast te houden. Na Feyenoord-uit was ik niet de normale Mika. We kregen klap op klap te verwerken, kwamen in een negatieve spiraal. Dat zet je niet zomaar van je af, al moet dat uiteindelijk wel.”

Op verzoek legt hij zijn eigen prestaties langs de meetlat. Hij stond eind vorig seizoen eindelijk in de basis. “Die basisplaats veroveren, was iets wat ik echt graag wilde. Gelukkig lukte dat na mijn blessure nog, al ben ik zelf niet snel tevreden. Het was een leerzaam jaar. Ik kijk vooral wat er beter kan. Zo ben ik een speler die graag dribbelt en dan de oplossing vooruit zoekt, maar dat kan niet altijd.”

“Daarin kan ik nog iets slimmer worden,” vervolgt Godts. “Mijn spel moet ik koppelen aan goals en assists. Als ik nu terugkijk, denk ik dat mijn laatste pass beter moet. Dat weet ik zelf heel goed, maar ik ben nog jong en werk daar hard aan.”

Seizoen 2024/2025 moet zijn jaar worden. “Dat is wel wat ik in mijn hoofd heb. Dit is het moment om echt door te breken. Daar ga ik alles aan doen. Ik ben pas tevreden als dat is gelukt. Mijn doel is om veel in de basis te staan, het team te helpen en met Ajax een prijs te winnen. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar de linksbuitenpositie, maar als de trainer mij op een andere plek nodig heeft, geef ik ook daar alles.”

Het volledige interview met Godts vind je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Het blad ook ontvangen en profiteren van meer voordelen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax!

Aanbevolen
Winter en De Jong openen padelbaan op De Toekomst met fanatieke wedstrijd

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >