Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Winter en De Jong openen padelbaan op De Toekomst met fanatieke wedstrijd

Siem de Jong en Aron Winter werkten zich woensdag goed in het zweet. Voor de verandering eens niet op het voetbalveld, maar op een gloednieuwe padelbaan op De Toekomst. Dat leverde fraaie plaatjes op!

Door Jordy Haak
08 augustus 2024 - 10:33
Padel 1200
Ajacieden willen altijd winnen. © AFC Ajax

Het sportpark van Ajax wordt momenteel flink verbouwd. Het duurt nog even voordat De Nieuwe Toekomst helemaal af is, maar tussen de bouwterreinen in ligt inmiddels wel een prachtige padelbaan. Deze wordt Ajax aangeboden door The Padellers, de officiële padelpartner van de club.

“Het is leuk dat we zichtbaar zijn op de boarding in het stadion, maar dit is waar het om gaat,” vertelde Floris Dokkum van The Padellers, voordat hij samen met algemeen directeur Menno Geelen de padelbaan officieel opende. “Van alle locaties van The Padellers is dit toch wel de meest bijzondere.”

Padel – een racket- en balsport, die wordt gespeeld in een kooi van glas- en hekwerk – is razend populair in Nederland. “Ook onder onze spelers, speelsters en collega’s,” lieten Geelen optekenen. “Het is mooi dat zij nu dagelijks gebruik kunnen maken van onze eigen baan, al vind ik het natuurlijk jammer dat ik niet zelf mag deelnemen aan het eerste potje,” voegde hij daar grappend aan toe.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Panathinaikos - Ajax

Die eer was namelijk weggelegd voor Siem de Jong en Aron Winter. Zij betraden de baan samen met Tim Wolters en Bo Luttikhuis van The Padellers. Laatstgenoemde kwam afgelopen maand nog uit voor Nederland op het EK padel in Italië.

Onder tropische omstandigheden ontwikkelde zich een vermakelijk potje tussen de gemixte teams, met fraaie en soms lange rally’s. De twee Ajacieden bleken het spelletje alleraardigst onder de knie te hebben. Met bloed, zweet en tranen werd gestreden voor de punten, waarna Winter en Luttikhuis zich tot winnaars kroonden.

Natuurlijk werden er plaatjes geschoten door de fotograaf van Ajax. De tofste beelden hebben we gebundeld in een fotoverslag! Ook Supportersvereniging Ajax heeft een samenwerking met The Padellers. We gaan gezamenlijk op korte termijn toffe dingen organiseren, maar eerst is het tijd om plaatjes te kijken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >