Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 1: sterk fundament

Ajax begint met Francesco Farioli opnieuw aan een wederopbouw. Een stevig fundament is daarin onmisbaar. Wie is de Italiaanse trainer precies? Daar gaan we in de eerste editie van ons magazine Ajax Life dieper op in. Een voorproefje!

07 augustus 2024 - 18:19
Magazine1 800
We hebben ditmaal niet één, maar twee covers! © Ajax Life

Alfred Schreuder stond in 2022 op de cover. Vorig jaar trapten we af met Maurice Steijn. We presenteren nu Farioli op de cover. We gingen in Toscane op zoek naar zijn roots. Een betoverend mooie reis die leidde van Montecatini Terme en Traversagna naar Gambassi Terme, met diverse tussenstops.

Leden van Ajax Jonge Schare zien niet Farioli, maar Jorrel Hato op de cover. Hij treedt als nieuwe ambassadeur in de voetsporen van onder anderen Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Matthijs de Ligt en Nigel de Jong. Hato vertelt je graag meer over het ambassadeurschap. 

Onder de meest moeilijke omstandigheden volmaakte Mika Godts zijn eerste volledige seizoen bij Ajax. De negentienjarige Belg merkt dat er deze zomer een frisse wind waait op de club. Hij voelt dat zijn momentum eraan komt. “Dit moet mijn jaar worden,” aldus de aanvaller.

In voorbereiding op het nieuwe seizoen trok Ajax weer eens ouderwets de provincie in. Met openbare oefenwedstrijden en spontane handtekeningensessies werd dat een waar feestje. We reisden de ploeg van Farioli achterna, over boerenlandweggetjes en langs sfeervolle amateurcomplexen. 

Ahmetcan Kaplan maakte na anderhalf jaar blessureleed pas zijn officiële debuut bij Ajax. Hij vocht zich meteen in de EK-selectie van Turkije. De verwachtingen dit seizoen zijn hoog. We maakten een portret van de gepassioneerde centrale verdediger. “Op het veld doet hij zijn achternaam eer aan. Kaplan betekent tijger in het Turks,” zo lezen we.

De supercomputers in een Catalaans laboratorium hadden achttien uur nodig om het meest ideale speelschema voor het eredivisieseizoen 2024/2025 te realiseren. Timo Reessink, hoofd competitie bij de KNVB, legt uit waardoor de totstandkoming steeds complexer wordt. “We hebben als klein landje de meeste voorwaarden.” 

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 1 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Dies Janse kreeg in de voorbereiding veel lof als centrale verdediger. De boomlange Zeeuw is een speler met durf. Of zoals hij zelf zegt: een doener. “Ik wilde dat mijn teamgenoten zouden denken: die Dies Janse kan aardig ballen. Of dat is gelukt? Ik denk het wel.” 

De opdracht bij Ajax Vrouwen is de volgende stap zetten in het professionaliseringsproces. Een nieuwe start is het ook, aan de hand van een opvallend technisch duo: de gelouterde hoofdtrainer Hesterine de Reus met oer-Ajacied Sonny Silooy als haar assistent. We treffen ze op De Toekomst.

Ajax opende het Europese awaydayseizoen in het geboortedorp van Dusan Tadic. Wat velen niet weten, is dat elders in Servië een Ajaxverhaal vol voetbalromantiek en tragiek verscholen ligt. De kop van het artikel zegt veel: Ajax Serbia is het verhaal van de stralende zon, zweet en tranen. 

Ajaxsupporter Roy van Dijk noemt zichzelf ‘professioneel grasmatonderhouder’ en bekommert zich al tien jaar over de heilige grassprieten van de Johan Cruijff Arena. “Mijn perfecte grasmat is een grasmat die Ajax perfect vindt,” aldus Van Dijk.

Onze columnisten richten zich zoals altijd op diverse onderwerpen. Zo maakt Sonny Silooy de vergelijking tussen Farioli en Louis van Gaal, schrijft Arco Gnocchi over de revalidatie van Ajax en stelt debutant Roy Bouten zich voor. 

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life 1 valt vanaf vrijdag 9 augustus op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan!

Aanbevolen
Ajax Life 1: win boek over eenmalige Ajacieden en meer!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >