Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hato ziet dat Ajax restverdediging steeds beter op orde heeft

Jorrel Hato heeft onder Francesco Farioli een nieuwe rol. De linksbackpositie is even wennen, maar het ligt hem wel. Ook constateert hij dat Ajax de restverdediging sinds de komst van de nieuwe trainer steeds beter op orde heeft.

02 augustus 2024 - 01:11
Hatovojaja800
De treffer van Hato was net zo fraai als belangrijk. © Pro Shots

De jonge verdediger had voor de return tegen FK Vojvodina (1-3) één officieel doelpunt in Ajax 1 achter zijn naam staan. Tegen de Servische tegenstander maakte hij zijn tweede. Hato krulde de bal prachtig in de bovenhoek. Het was tevens een belangrijke treffer, want het liep behoorlijk stroef bij Ajax.

Ook Hato voetbalde niet gelukkig. Hij erkent zelf ook dat hij betere duels heeft gespeeld. “Het was niet m’n beste wedstrijd. Ik wil het veld niet de schuld geven, maar dat had er wel mee te maken,” zo vertelt de linksback na afloop in de mixed zone van de TSC Arena.

Zijn rol als linkervleugelverdediger is sowieso even wennen. “Ik denk dat ik het goed invul. Het is anders dan centraal, maar dit systeem past wel degelijk bij me. Ik speel vooral aan de binnenkant. Dan hou ik de lijn naar de linksbuiten open. Van daaruit moet ik doorvoetballen naar de zes en of acht.”

Tijdens het eerste gedeelte van de wedstrijd was Carlos Forbs de linksbuiten in kwestie. De Portugees vertelde in de voorbereiding een goede connectie met Hato te hebben. De jonge verdediger beaamt dat. “Hij houdt ervan aan de zijkant te staan. Ik speel juist aan de binnenkant. Dat is lekker voor hem.”

Aanbevolen
Farioli: ‘Mooi gebaar van Henderson om band aan Berghuis te geven’

Forbs ging na een uur naar de kant. Mika Godts was zijn vervanger. Wij van Ajax Life vroegen Hato hoe hij het verschil in samenspel met de twee aanvallers ervaart. “Godts is meer afwisselender. Hij kan aan de buiten- en binnenkant spelen. Daarom moet ik ook meer leren afwisselen. Ik heb met beiden een goede connectie.”

Dat Hato onder Farioli als linksback zou gaan spelen, hoorde hij al in de voorbereiding. “Na twee of drie weken had ik een gesprek met de trainer. Hij vertelde me mij als linksback te zien. Ik heb nog steeds de voorkeur voor centraal, maar Farioli heeft daarin zijn visie. We doen het goed op dit moment.”

Wat ook opvalt, is dat Ajax ten op zichten van vorig seizoen minder counters en kansen tegen krijgt. Heeft de ploeg de restverdediging tegenwoordig beter op orde? “Dat vind ik van wel. Dat zie je ook in deze twee wedstrijden. Vergeleken met vorig jaar is dat een stuk verbeterd. Er zit potentie in dit team.”

Nu Ajax erin is geslaagd de derde voorronde van de Europa League te bereiken, wacht een tweeluik met Panathinaikos FC. Hato hoopt dat Steven Bergwijn en Brian Brobbey er dan weer bij zijn. “Brian en Steven zijn belangrijke jongens. Ik hoop uiteraard dat iedereen volgende week fit is. We gaan vanaf vrijdag naar de wedstrijd toewerken.”

Aanbevolen
Scorende Traoré voelt zich fris, maar is nog niet helemaal fit

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >