Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scorende Traoré voelt zich fris, maar is nog niet helemaal fit

Bertrand Traoré luisterde zijn rentree bij Ajax direct op met een doelpunt in de slotfase van het uitduel met FK Vojvodina (1-3). De aanvaller is er blij mee en wil meer, maar stelt ook nog niet helemaal fit te zijn.

01 augustus 2024 - 23:07
Traore Vojaja 1200
Duimpjes na zijn goal en de zege. © Pro Shots

“Ik ben blij de Ajaxsupporters weer te zien. Het voelt als een voorrecht dit shirt te mogen dragen,” vertelde een gelukkige Traoré voor de camera van Ziggo Sport. In de blessuretijd van de wedstrijd gebruikte hij zijn snelheid en finesse om via de binnenkant van de paal raak te schieten. “Mijn eerste goal, maar doorkomen was belangrijker.”

Hoewel Traoré staat te trappelen om het publiek weer te vermaken, is hij nog niet op de top van zijn kunnen. “Ik voel me fris, maar ben nog niet helemaal fit,” is zijn eerlijke reactie. “We werken er hard aan om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen, zodat ik de ploeg kan helpen. Het is moeilijk te zeggen hoe lang dat duurt. Ik ben pas een week bij het team. Het zal even duren, maar ik ben altijd klaar om te spelen en alles te geven.”

Traoré vertelt dat hij stap voor stap verder wordt opgetraind, want het seizoen is lang. Toch scoorde hij direct na zijn rentree. Zijn eerste doelpunt in het Ajaxshirt sinds 8 april 2017. “Dat is alweer even geleden,” vervolgt hij lachend. “Voor mij voelt het heel speciaal voor deze club te spelen. Ik wil zo doorgaan en hoop nog veel meer goals te maken. Ik ben blij weer thuis te zijn.”

Aanbevolen
Farioli: ‘Mooi gebaar van Henderson om band aan Berghuis te geven’

Hoewel Ajax door is naar de derde voorronde van de Europa League, verliep het spel uiterst stroef in de TSC Arena. “Als Ajax waren we verplicht hier te winnen,” weet ook Steven Berghuis. “Vojvodina heeft een goede ploeg, maar we maken ze ook beter door de opbouwende fase waar we met de club in zitten. Uiteindelijk hebben we het professioneel afgemaakt, maar is er veel ruimte voor verbetering.”

Berghuis hoopt dat er snel meer lijn in het spel komt. Dat moet volgens hem groeien. De spelers en staf doen er in ieder geval alles aan dat voor elkaar te krijgen. “Hoe lang daarvoor nodig is, is moeilijk te zeggen. Ik heb veel vertrouwen dat er verbetering komt. De sfeer in de groep is namelijk erg goed, er wordt geïnvesteerd in alle spelers en iedereen krijgt een duidelijk takenpakket mee.”

“Met twee of drie directe versterkingen kan dat proces wellicht worden versneld,” vervolgt Berghuis. “Komen die niet, dan gaat het misschien wat meer met vallen en opstaan. Maar alle neuzen staan dezelfde kant op. Wat voor versterkingen er nodig zijn om meer balans in de groep te krijgen? Ik snap die vraag. Als Alex Kroes mijn mening vraagt, geef ik hem die zeker. We hebben het daar wel eens over, maar uiteindelijk doen ze het zelf. Ik vind het niet zo netjes om hier nu over posities of spelers te praten.”

Het interview wordt even onderbroken omdat op de achtergrond verschillende spelers luidkeels worden toegezongen door de aanwezige Ajaxsupporters. Berghuis draait zich om en geniet ervan. De lach op zijn gezicht wordt groter. “Dit is toch mooi. Super dat supporters weer zijn gekomen,” besluit hij.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >