Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli: ‘Mooi gebaar van Henderson om band aan Berghuis te geven’

Francesco Farioli was na de return tegen FK Vojvodina (1-3) een tevreden trainer. De Italiaan ging in de perskamer van de TSC Arena in op vragen over het aanvoerderschap, de rentree van Bertrand Traoré en de voorbereiding op het tweeluik met Panathinaikos FC.

01 augustus 2024 - 23:53
Farioliaanvoerder800
Berghuis kreeg gelijk de band om zijn arm gerold. © Pro Shots

“We zijn blij met het resultaat en het feit dat we door zijn,” zo begint Farioli aan zijn nabeschouwende analyse. “We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen tegen Vojvodina, omdat het een georganiseerde ploeg is met individuele kwaliteit. Over twee wedstrijden gezien verdienden we het om door te gaan. We creëerden veel kansen, uit zowel open spel als standaardsituaties.”

Makkelijk ging het echter niet. Vooral in de eerste helft liep het niet bepaald soepel aan Ajaxzijde. Farioli ziet dat anders. “Om eerlijk te zijn, heb ik een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd. We hadden de controle gedurende de eerste helft. We kwamen zo’n veertig keer aan de bal op hun helft. We misten alleen de final touch of de eindpass.”

De trainer maakte ook in Bačka Topola gebruik van zijn vijf wissels. Kenneth Taylor – die een ongelukkige wedstrijd speelde – was de eerste die naar de kant ging. “Dat had vooral te maken met zijn gele kaart. Ik verwachtte in de tweede helft een meer ‘gebroken’ wedstrijd. Dan moet je soms een overtreding maken. Ik wilde niet het risico lopen dat hij zijn tweede gele kaart zou pakken en we met tien man kwamen te staan.” 

Ook Steven Berghuis viel in. Hij kreeg gelijk de band om de arm gerold. Het roept de vraag op hoe de rolverdeling wat betreft het aanvoerderschap er nu precies uitziet. “We groeien iedere dag in onze groep met leiders. Het was een mooi gebaar van Jordan Henderson om de band aan Berghuis te geven. Eén iemand heeft het privilege de Ajaxband met de drie Andreaskruizen te dragen, maar uiteindelijk hebben we een groep van leiders nodig.”

Aanbevolen
Scorende Traoré voelt zich fris, maar is nog niet helemaal fit

De meest opvallende invalbeurt was die van Bertrand Traoré. Hij beloonde zijn rentree in het Ajaxshirt met een doelpunt. Farioli was tevreden over zijn korte, maar krachtige bijdrage. “Hij is speler die ons met zijn karakter en fysiek oplossingen kan geven, op zowel de flank, in de spits of als tien. Hij maakte een belangrijke goal, maar bracht ook de juiste mentaliteit. Hij speelde heel dienstbaar, maakte veel loopjes zonder bal en verdedigde mee.” 

Ajax kan zich gaan opmaken voor een tweeluik met Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League. De heenwedstrijd in Athene is op donderdag 8 augustus. De voorbereiding op dat duel begint in feite nu al. “We moeten goed herstellen, onze rust pakken en hebben vrijdag alweer een training op het programma staan.” 

Wij van Ajax Life vroegen wat Farioli van de Griekse club weet. “Ik ken het team best goed. Er zijn een paar spelers met wie ik heb gewerkt. Het is een grote club. Ik verwacht in een vol stadion te spelen met een geweldige sfeer. Ze hebben dit seizoen al veel geïnvesteerd in nieuwe spelers. Ook hebben ze een nieuwe trainer, met internationale ervaring.” 

Of EK-gangers Brian Brobbey en Steven Bergwijn er tegen die tijd bij zijn, is volgens de trainer afwachten. “We bekijken het van dag tot dag. We doen ons best, maar verwachten ook dat zij hard werk leveren. In aanloop naar de wedstrijd nemen we een beslissing.”

Aanbevolen
Hato ziet dat Ajax restverdediging steeds beter op orde heeft

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >