Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hato baalt flink van counter en ‘domme vrije trap’

Ajax liep zondag al in de tweede speelronde averij op door in Breda met 2-1 van NAC te verliezen. Jorrel Hato kopte Ajax nog wel naast de thuisploeg, maar vlak voor het allerlaatste fluitsignaal ging zelfs een punt in rook op.

18 augustus 2024 - 20:02
Hato 1200
Hato kon niet genieten van zijn treffer. © Pro Shots

“We geven heel de wedstrijd bijna niks weg, behalve een domme vrije trap en een counter,” stond een balende Hato na afloop ESPN te woord. “En meteen krijgen we twee goals tegen. We hadden heel de wedstrijd de bal, maar creëerden niks. Daarmee doen we onszelf tekort.”

De counter waaruit NAC de 1-0 maakte, ontstond na balverlies van Mika Godts. In de tegenstoot die volgde, liep Anton Gaaei achter de bal aan. Daar maakte Matthew Garbett handig gebruik van door uit zijn rug weg te lopen, richting Remko Pasveer. De bal kwam en hij faalde niet.

Toch kwam Ajax snel op 1-1. Hato knikte een hoekschop van Steven Berghuis tegen de touwen, maar reden tot veel vrolijkheid is er niet. “Het is goed dat ik die goal maak, maar uiteindelijk doen we onszelf pijn met eigen fouten. Daardoor kan NAC tweemaal scoren.”

Dat tweede Bredase doelpunt viel vlak voor tijd. Een onhandige charge van Gaaei was de aanleiding voor een vrije trap op links. Daaruit knikte Jan van den Bergh raak, waardoor hij de grote held was in het Rat Verlegh Stadion

Aanbevolen
Farioli heeft geen spijt van keuzes: ‘We wilden frisse benen’

Toch is de conclusie ook vooral dat het aan de bal veel beter moet. Ajax kwam nauwelijks tot goed aanvallend voetbal. In Breda werden ze niet heel zenuwachtig van wat de traag opererende Ajacieden lieten zien. Dat zag Pasveer ook, die eveneens bij ESPN voor de plopkap verscheen.

“We kwamen niet in ons spel,” is de goalie van mening. “We zochten Brobbey vaak te laat over de grond. En als dat wel gebeurde, deden we te weinig om hem heen om hem te helpen. Hij moet ook opties krijgen om door te kunnen voetballen. We voetbalden van achteruit wel onder de druk uit, maar we creëerden veel te weinig.”

Geschrokken zegt Pasveer niet te zijn. “We hebben niet goed gespeeld. Zo simpel is het. We gaven niet veel weg, maar wat we wel weggaven, ging te makkelijk. Het gaat allemaal niet vanzelf. We krijgen in dit proces ook te maken met terugslagen.”

Volgens Pasveer hebben spelers er begrip voor dat Francesco Farioli rouleert en kiest voor de fitste benen. “Ik denk wel dat het wordt begrepen. Steven Bergwijn en Brobbey sloten laat aan. Dat zijn explosieve spelers, dus het is logisch dat je die langzaam brengt. Berghuis komt uit een blessure, dus ook met hem is men voorzichtig. Daar zit wel een heel plan achter. Het is te makkelijk om te zeggen dat je daardoor punten verliest.”

Aanbevolen
Creatief arm Ajax onderuit tegen NAC en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >