Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli goed te spreken over Akpom en het spel van Berghuis

Francesco Farioli moet in Polen flink zijn geschrokken na de vroege tegentreffer. Al na vier minuten lag de bal achter Remko Pasveer. De Italiaan zag echter hoe Ajax orde op zaken stelde en uiteindelijk met 4-1 won van Jagiellonia Bialystok.

23 augustus 2024 - 07:33
Farioli 1200 (3)
Farioli was erg blij voor en met Akpom. © Pro Shots

“Ik ben heel tevreden,” stelde Farioli dan ook toen hij voor de draaiende camera van Ziggo Sport stond. “De wedstrijd begon niet goed, want die snelle tegengoal was even een dreun. Gelukkig kwamen we snel terug via Chuba Akpom, nadat ze ons zo vroeg straften. Daarna controleerden we de wedstrijd.”

“Ik vond ons – los van tegen NAC – niet per se beter dan in eerdere wedstrijden,” vervolgt Farioli. “Het verschil was dat we de kansen nu wel wisten te benutten. En we hadden nog veel vaker moeten scoren. We creëerden veel kansen.”

Farioli koos er in Bialystok wederom voor Akpom in de punt van de aanval te posteren. De Engelsman beschaamde dat vertrouwen geenszins. Hij trof driemaal doel. “Ik ben heel blij voor Chuba. Hij gaf ons veel deze wedstrijd. Hij was ongelukkig in de laatste duels. Ballen gingen er net niet in. Je moet daar als spits soms ook een beetje geluk bij hebben. Nu kreeg hij alles wat hij verdiende.”

Aanbevolen
Akpom dolblij met hattrick: ‘Mijn doorzetten betaalt zich uit’

De eerste treffer van Akpom was veruit de fraaiste. Hij liep goed de diepte in toen hij zag dat Steven Berghuis aan de bal kwam. De steekpass langs drie man volgde. De spits schoot vervolgens venijnig en kiezelhard binnen.

Farioli was dan ook goed te spreken over hoe Berghuis zijn rol op het middenveld invulde. De creativiteit die zo ontbrak in Breda, was nu veel meer zichtbaar. “Steven speelde een hele goede wedstrijd. Hij is een speler die ons veel geeft, waar hij ook speelt. Die assist op Chuba was prachtig. De spirit van Steven is uitstekend. Hij is een voorbeeld voor zijn medespelers.”

Hoewel Ajax ruim won, zag Farioli hoe zijn ploeg het aan scherpte ontbrak in de laatste fase van de wedstrijd. Daar had Jagiellonia Bialystok nog best raak kunnen prikken. “We staan nu drie doelpunten voor, maar ze komen nog naar Amsterdam. Het moet nog altijd beter, want op het einde kregen we nog wat schotkansen tegen. We hebben een jonge ploeg. Voor sommige jongens is dit hun eerste ervaring met Europees voetbal.”

Aanbevolen
Berghuis opvallend kritisch na ruime zege op Jagiellonia Bialystok

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >