Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Akpom dolblij met hattrick: ‘Mijn doorzetten betaalt zich uit’

Bij Ajax hoopt men Chuba Akpom (28) nog deze transferzomer voor een goed bedrag te kunnen verkopen. De spits schoot zichzelf tegen Jagiellonia Bialystok aardig in de etalage. Hij nam maar liefst drie van de vier treffers voor zijn rekening.

23 augustus 2024 - 07:00
Akpom 1200
En dat is nummer drie! © Pro Shots

Het is een wat vreemde situatie. Akpom is in veel opzichten geen verfijnde Ajaxvoetballer. Zij die dat wel zijn, zaten donderdag allemaal op de bank. Akpom is namelijk hartstikke fit. Dat geldt in veel mindere mate voor Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Bertrand Traoré.

Daarom gaf Francesco Farioli wederom het vertrouwen aan Akpom. Dat vertrouwen pakte in Polen uitstekend uit. Akpoms eerste doelpunt op aangeven van Steven Berghuis was prachtig, zijn tweede maakte hij vanuit een rebound en de derde schoot hij binnen vanaf de penaltystip.

“Een hattrick is voor een aanvaller een geweldig gevoel,” vertelde Akpom toen hij na afloop de plopkap van Ziggo Sport onder zijn neus kreeg geschoven. “Het is speciaal, geweldig. Mijn eerste goals van het seizoen, maar de winst is het belangrijkste. Ik geef altijd alles. Soms lukt het wel en soms niet. Ik ben blij dat ik Ajax vertegenwoordig.”

Aanbevolen
Farioli goed te spreken over Akpom en het spel van Berghuis

Akpom was de laatste wedstrijden niet altijd even gelukkig. Ook toen waren er kansen om te scoren, maar lukte het niet. Nu dus wel. “Ik ben een positief persoon. Ik blijf het proberen. Ook als het een paar keer misgaat. Dat doe ik altijd. Dat doorzettingsvermogen betaalt zich uit.”

Dat Akpom wederom mocht starten, vervult hem met blijdschap. Hij weet ook dat hij weg mag. Misschien wil hij zelf ook graag weg, maar zolang hij er is, doet hij zijn werk. “Ik focus me niet op geruchten. Ik geef gewoon honderd procent voor Ajax. Dat deed ik nu ook. Ik block alle afleidingen.”

“Ik probeer er niet naar te luisteren,” vervolgt hij. “Ik vind het heerlijk werken onder deze trainer. Ik voel me gelukkig. Ik waardeer dat Farioli vertrouwen in mij heeft. Ik ben dankbaar en blij dat ik het Ajaxshirt mag dragen. Wie zou dat niet zijn?”

En de wedstrijdbal? Die gaat met Akpom mee terug naar Amsterdam.

Aanbevolen
Berghuis opvallend kritisch na ruime zege op Jagiellonia Bialystok

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >