Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - sc Heerenveen

Hoor je dat? Het is de eredivisie die roept! Onze vaderlandse competitie is weer begonnen. Ajax krijgt zondag bezoek van sc Heerenveen. Zoals je van ons bent gewend, beschouwen we voor met wat zaken die je moet weten over het duel.

10 augustus 2024 - 12:57
Driedingenajahee800
Ajax won vorig seizoen met 4-1. © De Brouwer

Farioli verwacht Heerenveen met lef
Ajax werkt met een zo goed als fitte ploeg toe naar het thuisduel met Heerenveen. Steven Bergwijn is er niet bij, want hij is geschorst. Dat heeft te maken met de kaartenlast van vorig seizoen. Verder is iedereen ongeschonden uit de strijd met Panathinaikos FC (0-1) gekomen. “We hebben geen blessures. Ook de spelers die zijn ingevallen, hebben geen problemen,” zo laat de trainer weten aan het eigen clubkanaal.

Het is voor Ajax van groot belang om Europees voetbal veilig te stellen, maar de competitie-opener tegen Heerenveen is net zo belangrijk. “We benaderen alle duels op dezelfde manier. Natuurlijk zijn er telkens andere omstandigheden, maar het belangrijkste is dat we klaar zijn voor de uitdagingen die we krijgen. Ik ben heel blij met de geleverde arbeid van de spelersgroep iedere dag op het veld.”

Met Robin van Persie staat er bij Heerenveen een nieuwe trainer aan het roer. Farioli voorspelt dat de Friezen met vertrouwen naar Amsterdam komen. “Ik verwacht een ploeg met veel lef. Dat is de stijl die Van Persie wil spelen. Ze proberen te voetballen en willen drukzetten. We moeten ons eigen voetbal op de mat leggen en vechten voor iedere bal.” 

Aanbevolen
Farioli’s elf: met welke Ajaxopstelling trap jij eredivisieseizoen af?

Van Persie ziet eerste patronen bij Ajax
Toen Ajax donderdag in Griekenland tegen Panathinaikos speelde, zat Van Persie voor de televisie. De trainer is vooral op zijn hoede voor de individuele kwaliteit van de Amsterdammers. “Je ziet dat het een goede ploeg is, met spelers die echt het verschil kunnen maken. Ik zie ook best veel patronen die de trainer er nu al heeft ingeslepen.”

“Het is hartstikke mooi dat we tegen dit team, in een groot stadion, mogen beginnen,” zo vervolgt de nieuwbakken trainer op het digitale huis van Heerenveen. “Dit zijn de wedstrijden waarvoor je voetballer bent geworden. Ik kijk er echt naar uit.”

Aanbevolen
Speel ook dit seizoen mee en win prijzen in Ajax Life Poule!

Garantie voor doelpunten
Als Ajax wil winnen van Heerenveen, heeft het in ieder geval doelpunten nodig. De Friezen lijken op basis van het verleden de ideale tegenstander om tegen te scoren. Tijdens de laatste zes competitie-ontmoetingen in de Johan Cruijff Arena, vielen er liefst 31 doelpunten. Dat komt uit op een gemiddelde van vijf treffers per wedstrijd.

Duels tussen Ajax en Heerenveen eindigden dan ook nog nooit in een bloedeloos gelijkspel. Ook vorig seizoen zagen we twee doelpuntrijke wedstrijden. De Ajacieden wonen in eigen huis met 4-1 van de Friezen, terwijl ’t Fean aan het langste eind trok in het Abe Lenstra Station (3-2). Het belooft zondag dus sowieso een leuk potje te worden.

Ajax en Heerenveen trappen om 16.45 uur af in Johan Cruijff Arena. Het duel staat onder leiding van Bas Nijhuis, terwijl Jeroen Manschot de VAR van dienst is.

Aanbevolen
KNVB voert drie opvallende veranderingen door in 2024/2025

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >