Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis blij dat hij eindelijk weer belangrijk is voor Ajax

Steven Berghuis kwakkelde er fysiek op los de laatste maanden, maar stond tegen Panathinaikos FC weer in de startformatie. De laatste keer dat dat gebeurde, was op bezoek bij FK Bodø/Glimt. De aanvaller was belangrijk door in Athene het enige doelpunt te maken.

09 augustus 2024 - 08:02
Berghuis 1200
Berghuis na zijn fijne treffer in Athene. © Pro Shots

Voor de camera van Ajax TV oogt de routinier dan ook tevreden. Zijn fitheid gaat eindelijk de goede kant op, dus voelt hij zich weer voetballer. Dat Ajax de zege over de streep trok en achterin de boel op slot hield, stemt dik tevreden. Dat hij matchwinnaar werd eveneens. Een echte teamgoal, waarbij hij met een kiezelhard schot fungeerde als afmaker.

“De aanval kwam voort vanuit een snelle kantwissel. Devyne Rensch kwam eroverheen en speelde de bal terug op Kian Fitz-Jim. Hij legde de bal af op mij, omdat ik doorliep. Ik werk 'm goed af. Het was een mooi moment.” Berghuis wist dondersgoed waar de Ajaxsupporters zaten en zocht contact met de tweede ring. Daar ging iedereen flink uit z’n dak.

Aanbevolen
Farioli spreekt over leergierige Sutalo, intelligente Baas en leider Pasveer

“We hebben de nul gehouden. Dat is lekker,” vervolgt Berghuis. “Wat betreft spel kunnen we beter. Vooral in de tweede helft raakten we de grip een beetje kwijt. We hielden de bal niet meer in de ploeg. Dan gaat zo’n stadion ook leven. Uiteindelijk hebben we met z’n allen als team gestreden.”

Berghuis werd zelf na een uur naar de kant gehaald. Hij zag dat Ajax niet zwaar in de problemen kwam, maar rommelig was het soms wel. “Uiteindelijk hebben de boys het goed gedaan. Als je de bal niet hebt, is het mentaal zwaarder, maar je merkte dat de jongens gretig waren om de 0-1 mee te nemen naar Amsterdam.”

Voor Berghuis is het fijn weer belangrijk te kunnen zijn voor Ajax. Dat voelde alweer lang geleden. Dat beaamt hij zelf ook. “Mijn laatste officiële basisplaats is van Bodø/Glimt-uit. Dan heb je het al over februari. Ik kom best van ver en heb hard gewerkt om hier te staan. Ik heb ook een goede opbouw gekregen van de staf en ga nu stappen maken naar de negentig minuten. Ik voel me goed en ben blij met deze minuten.”

Aanbevolen
Berghuis schiet Ajax naar nipte zege op Panathinaikos en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >