Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax: ‘Tijd dat Uefa clubs als Marseille onder vergrootglas legt’

Als Ajax nog kans wil maken te overwinteren in de Europa League, dan moet allereerst het uitduel met Olympique Marseille worden gewonnen. Ajax moet het donderdag in Stade Vélodrome doen zonder ondersteuning van de eigen supporters. Dat is gek.

29 november 2023 - 10:18
Velodrome 1200
Het uitvak in Stade Vélodrome blijft leeg. © Pro Shots

Diverse recente incidenten met de achterban van Olympique Marseille zijn voor de autoriteiten in de Franse stad aanleiding geen Ajaxsupporters toe te laten. Het wordt daar verkocht alsof de aanhang uit Amsterdam gewelddadig is. We weten allemaal beter, want de overgrote meerderheid van de Ajaxsupporters zou gewoon afreizen om hun club op een goede wijze te steunen.

Rondom de eerdere thuiswedstrijd van Olympique Marseille tegen Brighton & Hove Albion ging het goed mis. We herinneren ons ook hoe de spelersbus van het bezoekende Olympique Lyon op 29 oktober werd bekogeld met stenen, waarbij Lyontrainer Fabio Grosso gewond raakte. Los van supportersgedoe, heeft de politie in Marseille de handen vol aan de drugsoorlog die er gaande is.

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: scoringsdrift Witschge in Marseille en rood voor Van der Wiel

Supportersvereniging Ajax respecteert de keuze vanuit Marseille, maar betreurt hoe dan ook dat Ajaxsupporters niet mogen afreizen, zo stelt directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam. “Als SV Ajax sturen we vanwege de veiligheid hoe dan ook geen werknemers naar het duel in Marseille. Het wordt tijd dat de Uefa bepaalde clubs, waaronder Olympique Marseille, onder het vergrootglas gaat leggen als het om het gedrag van de eigen supporters gaat.”

“Groeperingen gelinkt aan clubs als Olympique Marseille, AEK Athene en SSC Napoli, waar onze supporters vorig jaar ook niet veilig waren, zorgen al langere tijd voor onveilige situaties voor supporters van bezoekende clubs. Die uitsupporters en daarmee de uitspelende ploeg worden nu gestraft voor iets waar ze part noch deel aan hebben. Dat hoort niet.”

“Vorig seizoen heeft SV Ajax na de wedstrijd in Napels klachten neergelegd bij Ajax over de ontvangst in de Italiaanse stad. Ook de supportersclub van Liverpool deed dit na hun wedstrijd in Italië. Deze klachten zijn vervolgens door beide clubs naar de Uefa gestuurd. De Europese voetbalbond gaf hier tot dusverre geen gehoor aan.”

“Ook rondom de uitwedstrijd in Marseille heeft SV Ajax goed overleg gehad met de club en betreuren wij – net zoals zij – dat het niet mogelijk is voor onze supporters om af te reizen.”

Olympique Marseille - Ajax wordt donderdag om 21.00 uur in gang gefloten.

Aanbevolen
Ajax reist zonder Sutalo en Vos, maar met Brobbey naar Marseille

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >