Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax reist zonder Sutalo en Vos, maar met Brobbey naar Marseille

Ajax is onderweg naar Frankrijk voor de belangrijke Europa Leagueconfrontatie met Olympique Marseille. Er reizen 23 spelers naar de Côte d’Azur. Ook Brian Brobbey stapte in het vliegtuig, terwijl Josip Sutalo en Silvano Vos in Amsterdam achterblijven.

29 november 2023 - 11:20
Akpom Reizen 1200
Weet Akpom ook in Europees verband het doel te vinden? © AFC Ajax

De twee eerstgenoemden ontbraken in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (5-0). Sutalo kampte met de gevolgen van een bloeduitstorting, terwijl bij Brobbey voorzichtigheid was geboden vanwege spierklachten. Brobbey won de race tegen de klok, maar voor Sutalo komt het Europese treffen met Olympique Marseille te snel.

Op de passagierslijst ontbreekt daarnaast de naam van Vos. Ook Remko Pasveer blijft achter in Amsterdam. De keeper wordt vrijdag geopereerd aan zijn knie en hoopt na de winterstop weer aan te sluiten bij de selectie. Jaydon Banel en Tristan Gooijer zijn juist wel van de partij.

Aanbevolen
SV Ajax: ‘Tijd dat Uefa clubs als Marseille onder vergrootglas legt’

De ploeg van Van ‘t Schip trapt donderdag om 21.00 uur af tegen Olympique Marseille. We zijn benieuwd hoe de spelers voor de dag komen, zeker nu Ajax in de eredivisie weer langzaam de weg omhoog lijkt te vinden. Om ook na de winterstop nog Europees actief te zijn, is een goed resultaat in Frankrijk zeer gewenst.

In Stade Vélodrome blijft het uitvak helaas leeg. De lokale autoriteiten besloten dat Ajacieden niet welkom zijn bij de wedstrijd. Een domper voor iedereen die de club achterna wilde reizen. We hopen dat er voor de televisie desondanks veel te juichen valt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >