Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Met Haller-miljoenen wil Ajax doorpakken voor Bergwijn, Brobbey en Wijndal

Borussia Dortmund en Ajax zijn in volle onderhandeling over Sébastien Haller. De 27-jarige goalgetter kan zijn loopbaan vervolgen in de Bundesliga, mits de clubs eruit komen met elkaar.

20 juni 2022 - 08:11
Haller 1200
Haller maakte eerder goed reclame voor zichzelf in Dortmund. © Pro Shots

Haller is volgens De Telegraaf al persoonlijk rond met Borussia Dortmund, waar hij volgens de krant een contract voor vijf jaar kan tekenen. De Duitsers hebben een concreet bod van 33 miljoen euro plus de nodige bonussen op tafel gelegd. Een gigantisch bedrag, al probeert Ajax er nog wel meer uit te halen.

De verwachting is dat Ajax en Dortmund elkaar wel gaan vinden en dan verkast Haller dus naar Duitsland. Met de vele miljoenen die dat oplevert (plus startgelden Champions League en verkoop Ryan Gravenberch), kan Ajax eindelijk de Steven Bergwijn-soap afronden en zich verzekeren van een langer verblijf van Brian Brobbey.

Aanbevolen
Huntelaar en Hamstra druk bezig met transferpuzzel

En dan is er ook nog de wens om Owen Wijndal binnen te hengelen, zo stelt De Telegraaf. De naam van de linksback van AZ wordt al langere tijd bij Ajax genoemd. Eerder staken Marc Overmars en Erik ten Hag – los van elkaar – al niet onder stoelen of banken dat de 22-jarige verdediger op het verlanglijstje stond.

Haller maakte afgelopen seizoen – zeker voor de winter – een geweldige indruk in Amsterdam. In de groepsfase van de Champions League verraste hij vriend en vijand door liefst tienmaal trefzeker te zijn. In de eredivisie kwam hij tot 21 treffers. Het zijn duizelingwekkende cijfers.

Dat zijn echter de bedragen waar hij nu voor kan worden verkocht ook. Het geeft Ajax bovendien de kans om de ploeg op meerdere posities te versterken. Haller kwam in januari 2021 voor 22,5 miljoen en wordt nu mogelijk voor een veelvoud ervan verkocht. Beide partijen zijn bij een verkoop absoluut beter geworden van elkaars diensten.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >