Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hoofdrolspelers: strepen in Almelo en Ajax’ tweeduizendste

Ajax gaat zondag op bezoek bij Heracles. Dat uitduel werd 23 keer eerder gespeeld in competitieverband. In onze rubriek ‘hoofdrolspelers’ lichten we ditmaal drie spelers uit die ooit op bijzondere wijze in de spotlights stonden in die stad met dat stoplicht.

14 oktober 2024 - 14:50
Andersen 1200
Het hondje van Andersen was hier vast trots op! © Pro Shots

2015: Andersen maakt Ajax’ tweeduizendste uitgoal in eredivisie
Het is zaterdag 11 april 2015. Ajax treedt aan op de kunstsprieten van het Polman Stadion. Ondanks dat iedereen baalt van nepgras, houdt Ajax deze avond zijn ongeslagen status erop. Ajax verloor tot dat moment nog nooit een duel dat het speelde op kunstgras. Ook deze zaterdag wint de ploeg van Frank de Boer: 0-2.

Ajax wint van het tegen degradatie voetballende Heracles, maar doet dat op povere wijze. Kolbeinn Sigthorsson maakt de openingstreffer. Verder gebeurt er weinig. Het is een saai potje. Pas als de 86ste minuut aanbreekt, veren we op. Lucas Andersen is de reden. Hij tovert uit het niks en verdubbelt daarmee de score.

De frêle Ajacied staat net tien minuten in het veld als hij de avond toch nog voorziet van enige glans. Hij krult de bal vanaf de zestienmeterlijn met veel gevoel in de verre hoek achter Bram Castro. De doelman heeft geen enkel antwoord.

Het doelpunt van Andersen is meteen hét hoogtepunt van de avond. Hij legt zijn critici voor even het zwijgen op. En passant is hij verantwoordelijk voor Ajax tweeduizendste uitdoelpunt in de eredivisie. Het hoogstandje van de Deense aanvaller krijgt daarmee zowaar ook historische waarde.

Zijn hondje keek thuis voor de buis vast trots toe!

Aanbevolen
Welke Ajacieden scoorden op bezoek bij Heracles sinds 2010?

2015: strepen El Ghazi en Gudelj
Het is zaterdag 17 oktober 2015. Ajax wint met dezelfde cijfers als het seizoen ervoor: 0-2. Dat gebeurt in het dan net verbouwde Polman Stadion, dat er een tweede ring bij heeft gekregen.

Frank de Boer kiest er die avond voor om Anwar El Ghazi in de spits te zetten. Dat komt omdat Arek Milik en Yaya Sanogo (ken je die nog?) niet beschikbaar zijn. El Ghazi stelt niet teleur en treft al doel na viertien minuten. Hij besluit een korte slalom met een werkelijk schitterend schot in de kruising.

Wout Weghorst – dan nog speler van Heracles – scoort ook, maar ziet zijn treffer worden afgekeurd wegens buitenspel. Jammer voor de thuisploeg, maar lekker voor Ajax, dat via Nemanja Gudelj al snel de eindstand op het bord zet.

De Serviër heeft goed gekeken naar El Ghazi en schiet ook van grote afstand binnen. Ditmaal niet in de rechterkruising, maar de linker. Welke van de twee mooier is? Pfoe, dat is lastig kiezen. Bijna vallen er nog meer ballen van grote afstand binnen, maar vrije trappen van Gudelj en Lasse Schöne treffen de lat boven Castro.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >