Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: met welke formatie herpak jij je tegen RKC?

Ajax gaat zondag op bezoek bij RKC Waalwijk, waar het de zure nasmaak van het verloren duel met AS Roma ongetwijfeld wil wegspoelen. Voordat er kan worden afgetrapt, is het wel zaak dat er een aardige opstelling staat. Voor welke basiself kies jij?

10 april 2021 - 12:56
Th11rkcuit800
Zie jij liever Kudus of Álvarez op het middenveld? © AFC Ajax

Het gaat in aanloop naar RKC-uit vooral over de positie tussen de palen. Zien we Maarten Stekelenburg of Kjell Scherpen in Waalwijk onder de lat? Dat is echt nog even afwachten. We weten dat Steek wel gewoon in training is, maar of zijn knie ook meewerkt? Tegen AS Roma (1-2) in ieder geval niet, maar tegen RKC wellicht weer wel.

De keeperspositie is niet de enige plek die ter discussie staat, want na Roma-thuis hoorden we hier en daar ook wat gemopper over Edson Álvarez en Devyne Rensch. Ze speelden zeker niet hun beste wedstrijd, maar hebben al eerder laten zien echt geen koekenbakkers te zijn. Of misschien vind jij van wel, dat mag ook!

In dat geval zijn we benieuwd of je ze tegen RKC op de bank laat. En nog belangrijker: wie zet je dan op hun plaats neer? Voor Noussair Mazraoui komt de wedstrijd in Waalwijk echt nog te vroeg, maar Sean Klaiber is niet voor niets als back-up naar Amsterdam gehaald. En dan moet je dus nog de plek van Álvarez opvullen.

Welk advies fluister jij in het oor van Erik ten Hag? Open of download onze app en speel Ten Hags elf! Het is allemaal heel simpel, hoor. Kies in onze app voor het tabblad 'de tribune' en klik op RKC - Ajax. Eerst is het zaak om de juiste formatie te bepalen en daarna sleep je de spelers naar hun gewenste positie op het veld. Kind kan de was doen! 

Klaar? Deel jouw creatie dan op socials voorzien van #tenhagself. Reken maar dat je medesupporters er iets van vinden! Beetje discussie, lekker toch?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >