Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over super-april: ‘We zijn dichtbij, maar dichtbij is niks’

Zodra de interlandperiode voorbij is, gaat Ajax de belangrijkste fase van het seizoen in. De fase waarin het gaat om het binnenhalen van zilverwaar. De ploeg van Erik ten Hag is in de race voor drie prijzen, maar staat vooralsnog met lege handen. Het is eerst tijd voor super-april!

27 maart 2021 - 12:38
Tenhagapril800
Ten Hag ziet iedere wedstrijd die nu komt als een finale. © Pro Shots

We hebben Ajax er in deze fase van het seizoen wel eens slechter voor zien staan, maar dit jaar strijdt de ploeg nog altijd op drie fronten. De Ajacieden staan in de bekerfinale, horen bij de laatste acht in de Europa League, liggen op koers voor de 35e landstitel en hebben al 23 duels op rij niet verloren. 

“Het is een prachtige reeks,” zo stelt Ten Hag voor de camera van het eigen clubkanaal. “Alleen het zegt niet zo veel. Uiteindelijk gaat het om het winnen van titels. We zitten in een positie om drie prijzen binnen te halen, maar we hebben nog niks. We zijn heel dichtbij, maar heel dichtbij is nog niks.”

Het zijn woorden die we de afgelopen weken al vaker hebben gehoord. Davy Klaassen benadrukte al eens dat Ajax scherp moest blijven en ook Daley Blind liet zich niet verleiden tot kampioensuitspraken. De ploeg staat er goed voor, maar om de woorden van de trainer te gebruiken: pas aan het einde van het seizoen worden de prijzen verdeeld. 

“Dat moeten we ons blijven beseffen,” benadrukt Ten Hag. “Het is prachtig dat we er zo goed voor staan. Dat geeft energie. Die energie moeten we nu steken in het over de streep trekken van finales en het binnenhalen van zilverwaar. Daar moeten we mee bezig zijn en ons op voorbereiden.”

De trainer beschouwt iedere wedstrijd die komen gaat als een finale. Super-januari en -februari werden met uitstekende resultaten afgesloten, maar het volgende belangrijke blok staat alweer op de rol. “Voor Ajax is het super-april. We zijn klaar om de strijd aan te gaan en om titels binnen te halen,” zo sluit Ten Hag af.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >