Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Basisklanten Blind en Klaassen winnen met Oranje van Letland

Na de pijnlijke nederlaag tegen Turkije heeft het Nederlands elftal de tweede wedstrijd van de WK-kwalificatiereeks wel gewonnen. Met Daley Blind en Davy Klaassen in de basis werd Letland redelijk eenvoudig opzijgezet (2-0). En er was meer goed nieuws, want na lange tijd zagen we weer eens supporters in de Johan Cruijff Arena!

27 maart 2021 - 19:47
Nedlet800
Klaassen kreeg flink wat kansen, maar wist niet te scoren. © Pro Shots

Alhoewel we liever supporters met wit-rood-witte shirtjes op de tribune zien, is het gewoon fijn dat er weer publiek welkom is in de Arena. De 5.000 aanwezige fans zagen hoe Klaassen tot vier keer aan toe dichtbij de openingstreffer was. De Ajacied werd regelmatig in de zestien gevonden, maar stuitte telkens op de Letse defensie.

‘Mister 1-0’ was weliswaar niet de maker van de openingsgoal, maar wel de aangever. Niet dat dit nou direct de beslissende pass was, hoor. Steven Berghuis moest ook na de bal van Klaassen nog flink aan de bak, maar dat is de Feyenoorder wel toevertrouwd. Berghuis kwam naar binnen, zocht de verre hoek en krulde de bal vervolgens fraai binnen.

Na de thee was het vooral eenrichtingsverkeer. Het Nederlands elftal viel aan en creëerde kansen, maar het vizier stond niet altijd op scherp bij de Oranjehemden. Nadat Luuk de Jong de marge had verdubbeld, kwam de ene Ajacied voor de andere binnen de lijnen. Ryan Gravenberch kreeg een kwartiertje speeltijd en zag hoe de wedstrijd in 2-0 eindigde.

Er staat voor het Nederlands elftal nog één duel op het programma deze interlandbreak. Gibraltar is dinsdag de volgende tegenstander in de jacht naar een plekje op het veelbesproken WK in Qatar.  

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >