Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag prijst 'on-Nederlandse' mentaliteit van zijn Ajacieden

Hoe vaak hebben we Ajax in een Europese wedstrijd goed zien spelen zonder resultaat te halen? Vaak. Heel vaak. Te vaak... Des te leuker is het dat Ajax tijdens het bezoek aan Lille OSC (1-2) ondanks tegenslag kreeg waar het recht op had. Een kwestie van mentaliteit, aldus Erik ten Hag.

19 februari 2021 - 01:40
Haglilajaelcar
Ten Hag keek toe en zag grotendeels dat het goed was. © Pro Shots

De Nederlandse mentaliteit zorgt er o zo vaak voor dat je leuk mee doet of zelfs uitgroeit tot de morele winnaar (verschrikkelijke term trouwens...) maar uiteindelijk sta je vaak met lege handen. Daarom is het maar goed dat Ajax wat Latijns-Amerikaans bloed aan de selectie heeft toegevoegd.

Grinta! Een beetje grinta kunnen de talenten vanaf De Toekomst prima gebruiken, zo blijkt de laatste jaren met enige regelmaat. Is de huidige mentaliteit die Ajax tentoonspreidt zelfs een beetje on-Nederlands?

“We hebben er hard aan gewerkt en daarom is het zo mooi om de groepsdynamiek zich zo te zien ontwikkelen,” reageert Ten Hag op die suggestie tijdens een persmoment kort na Lille-uit. “En dat blijven we ook stimuleren. Het is geen vast gegeven. Je moet er continu in investeren.”

“Dus dat blijven we doen. Als staf en als kleedkamer. Dan kun je iets moois bewerkstelligen,” zo vervolgde de trainer. Hoe mooi? Dat zal moeten blijken. De prijzen worden pas in mei verdeeld, zoals Ten Hag altijd pleegt te zeggen. Hopelijk doet Ajax rond die tijd ook nog Europees mee.

“Ik ben trots op ons goede spel en op de veerkracht die we toonden. We hebben op heel hoog niveau gevoetbald, tegen een heel goede ploeg. Wij hebben veel facetten op een hoger niveau uitgevoerd en daar ben ik content mee. Als we in de return weer zo spelen, hebben we een goede kans om Lille van ons af te houden.”

“Maar mijn spelers zijn ook winnaars en geven nooit op. Dat hebben ze opnieuw laten zien. Je ziet het karakter in deze ploeg en het is mooi dat de speler die een fout maakt bij de 1-0 daarna een penalty forceert,” stipte Ten Hag de rol van Nico Tagliafico aan.

Tagliafico is niet de enige die complimenten verdient. Dat ligt niet aan Nicooooo, maar aan het feit dat anderen ook goed bezig waren. “Daley Blind was uitmuntend. Aan de bal, in het vrijkomen en met zijn voortzetting is hij geweldig. Intensiteit is en blijft soms lastig om vol te houden, maar deze wedstrijd zal hem helpen om als middenvelder weer meer inhoud te kweken.”

“Lisandro Martínez was ook wederom uitstekend, maar we spelen onwijs veel wedstrijden en dus maak je soms andere keuzes. Hij speelde fantastisch. Dat lijkt me duidelijk. We kunnen gelukkig tactische keuzes maken en sommige jongens zijn nog echt aan het terugkeren: Idrissi, Kudus en Neres maken het geheel sterker.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >