Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Nadenker' Fischer zou het zelf als trainer allemaal ietsjes anders aanpakken

Als trainer moet je uit een mannetje of dertig het beste zien te halen. Dat is zo gemakkelijk niet. Vraag maar aan Viktor Fischer, die na wat tegenslag behalve met zijn voeten ook begon te worstelen met zichzelf. Als hij ooit trainer wordt, wil hij het zelf helemaal anders doen.

08 februari 2021 - 11:20
Fischerdenktnacar
De worsteling van Fischer was ook op het veld duidelijk zichtbaar. © Pro Shots

Eigenlijk is dit artikeltje gewoon een onvervalste leestip. Er stond dit weekeinde een uitgebreid verhaal met en over Fischer in NRC Handelsblad. Over nadenken. Over soms te veel nadenken. Plus de onvermijdelijke worsteling met jezelf die volgt als je te veel nadenkt.

Het is een uitgebreid artikel, van wel zeventien minuten leestijd, en dus gaat het heus niet lukken om in dit stukkie het verhaal te doorgronden. Nee, lees het artikel maar gewoon. En probeer het te begrijpen. Dat is misschien waardevoller dan dat wij nu een poging gaan doen.

Het is wel interessant om enkele quotes van Fischer uit te lichten. Vergeet niet dat de Deen nog altijd pas 26 jaar jong is. Op basis van seizoen 2012/2013 leek de aanvaller een grote toekomst tegemoet te gaan, maar het liep toch net even anders vanwege blessures en andere worstelingen. Zijn loopbaan bracht hem behalve Ajax tot dusver bij Middlesbrough, FSV Mainz en FC Kopenhagen.

“Ik was bij Ajax waarschijnlijk een stuk betere voetballer geworden wanneer trainers meer geprobeerd hadden me te begrijpen,” aldus Fischer. “Dat geldt trouwens niet alleen voor Ajax: ook voor de andere clubs in het buitenland waar ik daarna heb gespeeld. Toch zou het goed kunnen dat ze die poging wel degelijk hebben gedaan en het op dat moment gewoon te lastig was om tot me door te dringen.”

“Na Ajax heb ik misschien ook niet vaak genoeg bij coaches aangeklopt; verwachtte ik dat die dialoog simpelweg niet mogelijk was en hoopte ik het allemaal zelf uit te vinden,” vervolgt Fischer, die ook al een beetje nadenkt over het leven na zijn loopbaan. Misschien wordt hij acteur, maar trainer worden is ook niet uitgesloten.

Fischer heeft al een idee hoe hij het zou willen aanpakken als trainer. “Ik zou de dingen iets anders aanpakken dan de meeste trainers op dit moment doen. Zo vaak heb ik me afgevraagd: waarom concentreer je je niet meer op de ménsen met wie je werkt, in de hoop daar het beste uit te krijgen, in plaats van op die eindeloze tactiek?”

En dan nu het hele verhaal lezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >