Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PSV-trainer Schmidt neemt het op voor geschorste Onana

Alles en iedereen vindt iets van de dopingschorsing voor Andre Onana. We kunnen ons voorstellen dat in Rotterdam, Eindhoven en de rest van het land sprake is van hoongelach en leedvermaak. Bij Roger Schmidt is hier niet direct sprake van. De trainer van PSV neemt het op voor Onana. Maar...

07 februari 2021 - 16:28
Schmidtonanacar
Medelijden? Oké. Maar geen voordeel? Mwah... © Pro Shots

De doelman van Ajax moet een jaar lang vanaf de zijlijn toekijken en mag volgens de huidige stand van zaken niet eens trainen. Onana wilde een aspirientje slikken, maar pakte per ongeluk een strip met plaspillen van zijn vrouw en toen stonden er ook nog controleurs op de stoep.

De Uefa was onverbiddelijk en besloot de keeper voor twaalf maanden te schorsen. In feite mag Onana daar al niet over klagen, maar een jaar schorsing? Pfoe, dat hakt er wel in zeg... Voordeel PSV in de titelrace, zou je misschien denken, maar zo zit Schmidt niet in elkaar.

Afgaande op zijn lichaamstaal, lijken het niet direct puur en alleen maar mooie woorden voor de bühne, want er was een camera van ESPN op Schmidt gericht. Maar toch. Let eventjes goed op. “Het is jammer dat Onana is geschorst voor de eredivisie. Ik heb een beetje medelijden met de speler,” aldus de PSV-trainer.

“Ik denk niet dat dit met opzet is gebeurd. De regel om een speler voor een heel jaar te schorsen vanwege het innemen van een medicijn is veel te streng. Maar dat is al jaren het geval. Naar mijn mening zijn er weinig dopinggevallen in het voetbal, terwijl we veel regels hebben en volop testen. Die energie kunnen we beter ergens anders aan besteden.”

Maar toch hè, maar toch... Komt het PSV stiekem niet een klein beetje goed uit dat de grote rivaal het voorlopig zonder één van zijn sterren moet stellen? Nee, zegt Schmidt. “Ik ben niet blij met deze beslissing en het is ook geen voordeel voor ons, want Ajax heeft meerdere goede keepers. Ik leef met Onana mee.”

Of heeft PSV stiekem toch een klein voordeeltje? “Misschien als we in de halve finales of finale van de Europa League tegen Ajax spelen... Ik weet niet precies wanneer we met PSV ook een Nederlandse tegenstander kunnen treffen.”

Dat kan als zowel PSV als Ajax een rondje verder komt. Maar als Schmidt de afwezigheid van Onana tijdens dit hypothetische tweeluik als voordeeltje beschouwt, geldt dit toch ook voor de topper die nog in het Philips Stadion gaat worden gespeeld? Nou dan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >