Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Menzo valt voor keuze Stekelenburg/Scherpen terug op les van Cruijff

Maarten Stekelenburg of Kjell Scherpen? En wordt die definitieve keuze al gemaakt voor de KNVB-bekerwedstrijd tegen PSV? Vragen, vragen... Het wegvallen van Andre Onana heeft nogal wat gevolgen. Stanley Menzo deelt een belangrijke les.

09 februari 2021 - 12:24
Menzovertrouwencar
Als we de vervanger van Onana toch ook eens zo zien juichen. © AFC Ajax

Belangrijke lessen werden ons niet zelden geleerd door Johan Cruijff en ook nu komt de wijsheid van de nummer veertien nog altijd goed van pas. Menzo kan erover meepraten, want hij kreeg van Cruijff als meevoetballende keeper in De Meer een kans onder de lat.

“Hoe reageert het elftal op een keeper, vertrouwen ze hem? Daar hangt het van af, precies zoals Cruijff met mij deed. Alle keepers bij Ajax zijn goede keepers en Ajaxwaardig, anders spelen ze niet bij Ajax. Maar wie heeft het beste ritme, wie biedt het beste gevoel,” luidt de vraag die Menzo opwerpt in de Ajax Life Podcast.

“Stekelenburg is heel geroutineerd, Scherpen getalenteerd. Dominik Kotarski is er ook nog, maar die ken ik niet zo goed. Je bent geneigd om voor Stekelenburg te kiezen. Die jongen heeft al veel meegemaakt en is altijd een topkeeper geweest. Misschien nog steeds. Dat weet ik niet.”

Grote kans dat op De Toekomst de koppen bij elkaar worden gestoken. Erik ten Hag heeft er zo zijn ideeën over wie zijn handschoenen mag aantrekken, maar vergeet ook de rol van de keeperstrainer niet. En dus het vertrouwen van de verdediging in de sluitpost.

Daarom onderstreept Menzo nogmaals zijn visie. “Als ik mag kijken, kijk ik naar omgeving, entourage. Hoe wordt er gereageerd op een keeper? En dan maak ik een keuze.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >