Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Menzo heeft geen idee hoe Onana een beetje in vorm kan blijven...

De schorsing van Andre Onana heeft meer gevolgen dan niet onder de lat staan bij Ajax. Nee, Onana mag zich zelfs niet op het trainingsveld vertonen. Hij is de komende tijd op zichzelf aangewezen. Hoe blijf je dan in vorm? Dat is bijna onmogelijk, volgens Stanley Menzo.

09 februari 2021 - 11:27
Menzoveronanacar
Het archiet zit vol met prachtige plaatjes van Menzo! © AFC Ajax

Onana mag zich na tien van de twaalf maanden dopingschorsing weer melden op het trainingsveld om zich voor te bereiden op een rentree. Tien maanden... Pfoe, dat klinkt zwaar. Ja, je kunt rondjes gaan rennen en noem maar op. Maar op die manier ontwikkel je niet als keeper.

“Het lijkt me verschrikkelijk voor die jongen. Hij zegt dat het een foutje was en ik heb misschien ook wel een pilletje genomen vroeger – een slaappil van de clubarts – maar nu kunnen ze zomaar binnen vallen voor een controle. De gevolgen voor Onana zijn funest,” aldus Menzo in onze Ajax Life Podcast.

We hadden al een belafspraak met Menzo gepland staan, omdat binnenkort zijn biografie verschijnt. Een gevecht onder de lat. “Ook voor Onana komt er een gevecht aan,” vervolgt de oud-keeper, die op Aruba vertoeft als voetbalbaas van de nationale bond. “Alleen wordt het geen gevecht onder de lat, maar ergens anders.”

Wie, wat, waar en hoe? Dat weet nog niemand. Ajax mag ook geen trainer afvaardigen om Onana onder handen te nemen, zelfs niet op een trapveldje, zelfs niet in Amsterdamse bos, ook niet in een regulier trainingspak zonder logo's van de club. Niks kan, niks mag. Het is een zware schorsing.

Wat kan Onana doen, wat moet Onana doen? “Het wordt lastig. Ik kan er niet over meepraten,” zo stelt Menzo, die wel weet waar een keeper behoefte aan heeft. “Een keeper is een teamspeler en als onderdeel van het team, heb je dat team nodig om jezelf te ontwikkelen. Onana heeft schoten op doel nodig, van een hoog niveau. Daar heb je een elftal voor nodig. Dat kun je niet met iemand anders trainen.”

“Je hebt ballen nodig, situaties, wedstrijdecht. En dan hebben we het alleen over trainen. Laat staan wedstrijdritme, dat ga je echt missen... Onana zal er wel uitkomen, maar het is complex en je moet ook alles er omheen meetellen. Onana heeft een naam hoog te houden. Kan hij straks alsnog de transfer maken die hij wilde en zo niet, wat gebeurt er mentaal?”

“Zoals ik naar hem kijk en Onana op mij overkomt, heeft hij een sterke persoonlijkheid. Ik ga er vanuit dat-ie hier uitkomt, ook mentaal, maar hoelang zal het duren? Dat hangt van een heleboel factoren af.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >