Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen geniet en profiteert volop van ‘uitlaatklep’ Haller

Wij wisten het niet, maar Sébastien Haller is een ‘uitlaatklep’. Dat verzinnen wij niet! Nee, dat zijn de woorden van Davy Klaassen. Een uitlaatklep is natuurlijk iets anders, maar wie de uitleg van Klaassen leest, begrijpt wel wat hij bedoelt.

16 februari 2021 - 12:49
Herajawall2021car
Je krijgt niet elke dag een knuffel van een uitlaatklep! © Pro Shots

De Franse Ivoriaan werd voor het recordbedrag van 22,5 miljoen euro overgenomen van West Ham United en kreeg in korte tijd al snel te maken met kritiek. Hij was de som niet waard, dit, dat, alles. Hij vindt zelf overigens als eerste dat het beter moet, maar zijn cijfers zijn niet verkeerd, hoor. Klaassen stelt in elk geval beter te renderen als de boomlange Haller voor hem staat.

Dit vertelt de teruggekeerde middenvelder aan het Algemeen Dagblad. Haller maakt dat Klaassen – en andere Ajacieden – profiteren van hoe de spits zijn spel speelt. Het is altijd even zoeken, maar de klik lijkt gevonden. En Klaassen probeert de zaken te duiden door Haller een ‘uitlaatklep’ te noemen.

“De samenwerking gaat steeds beter. Tussen ons twee, maar ook tussen de rest van het team en Sébastien. Als je ziet hoeveel ballen hij vasthoudt en simpel doorspeelt, dan vormt hij voor ons een soort uitlaatklep.”

Het is een mooie term. Een uitlaatklep is echter eerder een manier om je frustratie te uiten of je af te reageren, maar we snappen je hoor, Davy! Haller is vooral de kapstok waaraan Ajax het spel kan ophangen. En met de lengte en fysiek van Haller kan Ajax soms ook kiezen voor onconventioneel spel.

Check onze analyse van Heracles - Ajax (0-2) maar eens, waarin de rol van Haller breder wordt uitgemeten. Klaassen: “Als tegenstanders één op één spelen, dan is het moeilijk om de vrije man te vinden. Maar bij hem kunnen we de bal kwijt. Hij houdt ‘m vast en wij kunnen bijsluiten. Ik ben dan vaak ook meteen een heel stuk los.”

Haller trof tijdens zijn eerste zeven duels in de eredivisie driemaal doel, terwijl hij liefst vijf keer verantwoordelijk was voor een assist. In de KNVB-beker tegen PSV (2-1) was hij tweemaal trefzeker.

Het mag duidelijk zijn dat ‘uitlaatklep’ Haller gemist gaat worden in het tweeluik met Lille OSC. Het verhaal van de vergeten vinkjes is al vaak gedeeld. Het is niet anders, maar Erik ten Hag heeft aanvallend een hoop mogelijkheden. Wellicht dat de coach donderdag kiest voor de balvastheid van Dusan Tadic in de punt van de aanval.

We gaan het zien! En anders stel jij vast jouw ideale #tenhagself samen in onze app!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >