Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verhuurt Bandé dit keer aan Kroatische hekkensluiter...

Het spelerspaspoort van Hassane Bandé komt vroeg of laat terug als vraag in een pubquiz. Dat kan niet anders. En anders regelen we het zelf wel. De Burkinees wordt door Ajax opnieuw verhuurd, dit keer aan een Kroatische club waar je vast nog nooit van hebt gehoord...

09 februari 2021 - 16:15
Bandenaarkroatiecar
Daar gaat Bandé weer... © Pro Shots

Het gaat om Instra 1961. Wij hebben nog nooit van deze club gehoord en moesten echt eventjes opzoeken hoe en wat, want het wordt voor de komende anderhalf jaar het nieuwe thuis van Bandé. De club is gelokaliseerd in Paula, niet ver van Triëst waar Ajax nog wel eens een wedsrijdje won.

Dat wedstrijdje won Ajax toen met 0-2 van AC Milan, maar de speelminuten die Bandé hopelijk gaat maken, zijn van een heel andere orde. Istra 1961 heeft het zwaar in de Kroatische competitie. Het staat momenteel onderaan, met slechts dertien punten uit achttien wedstrijden.

Het zegt veel over de status van Bandé dat hij nu bij zo'n club terechtkomt. En dat voor de komende anderhalf jaar, als hij deze huurperiode tenminste wel uitdient. FC Thun liet de aanvaller al snel weer gaan. Voor de volledigheid: de Kroaten hebben in de zomer van 2022 een optie tot koop.

Het verhaal-Bandé mag bekend zijn. De vleugelflitser maakte indruk in het shirt van KV Mechelen. Zoveel indruk zelfs dat Ajax zo'n 8 miljoen euro voor hem neertelde. Helaas leverde die investering de club nooit iets op, want tijdens een oefenpotje tegen Jong Anderlecht liep Bande behalve wat gescheurde banden ook een beenbreuk op.

Zijn periode bij Ajax stond vooral in het teken van revalideren en terwijl de club in 2018/2019 sprookjesvoetbal op de mat legde en de dubbel veroverde, waren er voor Bandé geen speelminuten weggelegd. Hij wacht nog steeds op zijn debuut en die hoop wordt steeds ijdeler.

Wel kwam Bandé diverse keren in actie namens Jong Ajax, maar dat was geen groot succes. Zo wordt het al met al een treurig verhaal, maar dat gebeurt soms. Hopelijk weet Bandé er tegen de verwachtingen in toch nog iets moois van te maken.

Hij is nog altijd 22 jaar jong en zoveel gasten van die tijd hebben nog een mooie voetbaltoekomst voor zich. Bij Ajax zal het waarschijnlijk niet zijn – ondanks een doorlopend contract tot 2023 – maar hopelijk kan Bandé straks weer lachen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >