Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PSV kan niet trainen voor bekerkraker tegen Ajax

Sportpark De Toekomst lag vol met een dikke laag sneeuw en in Eindhoven was dat op De Herdgang niet anders. Waar Erik ten Hag met zijn spelers kon uitwijken naar de Johan Cruijff Arena zaten ze bij PSV met de gebakken peren…

09 februari 2021 - 14:52
Ajapsv 1200 Antony
Ajax kon voor de training uitwijken naar de JC Arena. © Pro Shots

Het dak van de Arena is deze dagen dicht, dus was het voor de Ajacieden geen enkel probleem om een mini-trainingskamp op te slaan in eigen stadion. Trainen op de velden van De Toekomst was door alle sneeuwellende geen optie. De Adidas MiCoach-hal was eveneens een uitwijkmogelijkheid, maar Ten Hag koos voor het stadion. "We hebben een dak," stelde de Ajaxcoach immers eerder al gortdroog.

Kortom, goed bekeken dus. PSV-trainer Roger Schmidt zal er met een dosis gezonde jaloezie naar hebben gekeken, want in Eindhoven was gericht trainen voor de confrontatie met Ajax amper mogelijk. Natuurlijk zullen er diverse besprekingen zijn over hoe de kwartfinale in de KNVB-beker aan te vliegen, maar dat is nog wat anders dan gras onder de noppen voelen.

Precies dat laatste lukte de laatste dagen niet, zo verklaarde Schmidt tijdens zijn perspraatje in aanloop naar woensdagavond. “We hebben er het beste van gemaakt, maar we hebben niet kunnen trainen. Het was onmogelijk. We hebben op dit moment geen veld.”

Dat klinkt bijna meelijwekkend en uitwijken naar het Philips Stadion was ook geen optie, want daar kan immers geen dak dicht. Ook op dat speelveld is bakken met sneeuw gevallen en dat moet je echt laten smelten, om te voorkomen dat niet heel je hoofdveld naar de knoppen gaat.

Schmidt: “Het is niet de perfecte voorbereiding, maar we moeten accepteren dat het een speciale periode is. Ik denk desondanks dat we klaar zijn voor woensdag, want we speelden zaterdag een goede wedstrijd. We hebben veel zelfvertrouwen en het is een bekerwedstrijd. Ik hou van die competitie en het team liet dat ook zien. We zijn klaar voor een bekergevecht.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >