Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij NEC: Duitse invasie in Nijmegen

Ajax kan zich zondag opmaken voor een duel met Duitsland 2. N.E.C. haalde afgelopen zomer niet alleen een Duitse trainer in huis, de Nijmegenaren beschikken dit seizoen ook over vier spelers uit het land van onze oosterburen. En als het aan de trainer ligt worden dat er nog meer.

19 november 2016 - 16:09
UsershyraDesktopajax_dataimagesbd1dd432c05166c327283f99a2f17a7a_normal
Als het aan Hyballa ligt komen er nog meer Duitsers richting Nijmegen. © Pro Shots

"Ik heb eigenlijk nog tien spelers gepland", lacht Hyballa voor de camera van Fox Sports. "Ik wil eigenlijk een Duitse invasie. Vijftien of zestien spelers. Dan kan ik ook lekker Duits praten in de kleedkamer. Geweldig!"

De Duitse invasie zorgde voorlopig nog niet voor grootste prestaties. Met twaalf punten staat de ploeg op de dertiende plaats, met slechts drie punten meer dan hekkensluiter Roda JC. N.E.C. kent vooral voorin de nodige problemen.

“Clubs als Feyenoord, PSV en Ajax zijn natuurlijk niet van ons niveau, maar we moeten daar wel gewoon proberen te voetballen. Ons probleem is dat we weinig scoren, dus we zijn steeds op zoek naar manieren waarop we aan die doelpunten kunnen gaan komen," zegt Hyballa op de clubwebsite.

Met Ferdi Kadioglu hebben de Nijmegenaren voorin wel een pareltje in huis. Het pas net 17-jarige talent wist het net afgelopen wedstrijden wel te vinden en blonk uit met schitterende acties. Maar of dat hem een basisplaats oplevert weet de trainer nog niet.

“Het is wel Ajax waar je op bezoek gaat en dan zal het er in eerste instantie toch vooral om gaan hoe we die bal te pakken krijgen. Dat gaat met puur aanvallend ingestelde spelers dan juist weer moeilijker. Verdedigen is namelijk niet de lievelingshobby van spelers als Ferdi.”

De Nijmegenaren doen er verstandig aan om zich te concentreren op het verdedigen. N.E.C. wist in Amsterdam nooit eerder te winnen in de eredivisie. Daarbij dient wel gezegd te worden dat N.E.C. de laatste twee bezoeken aan de Amsterdam Arena telkens een puntje mee naar huis nam. Ajax is dus gewaarschuwd.

Ajax en N.E.C. trappen zondag om half drie af in de Arena. Het duel staat onder leiding van Bas Nijhuis.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >