Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen verzoening: boek Ajax voor Gudelj zo goed als dicht

Nemanja Gudelj lijkt bezig te zijn aan zijn laatste weken bij Ajax. Na een kort en vruchteloos gesprek met Edwin van der Sar en Peter Bosz besloot de leiding om de Serviër in ieder geval tot de winterstop bij Jong Ajax te parkeren.

18 november 2016 - 13:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesbc537b59d1049d46cf420a103922b024_normal
Bosz en Gudelj tijdens een overleg in betere tijden. ©Pro Shots

“Ik weet niet of hij daarna gaat vertrekken. Dat is niet aan mij en iets tussen de club en de speler,” aldus Peter Bosz. In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen NEC ging het over van alles, behalve NEC.

Uiteraard mocht Bosz via de aanwezige pers aan de fans uitleggen of Gudelj inmiddels tot inkeer was gekomen, maar niets bleek minder waar. “Hij staat er nog steeds hetzelfde in. Wij als club ook, dus dat was een kort gesprek.”

Gudelj kan het mentaal niet opbrengen om op de bank plaats te nemen en vindt dat hij in de basis behoort te staan. Bosz: "Ik heb zelf niet eerder meegemaakt dat een speler zo positie inneemt. 'Neno' heeft altijd een uitstekende inzet gehad en is een prima jongen, maar hierin verschillen we van mening. Ik kan hem ook niet dwingen. Ik heb geen pistool.”

Ajax heeft met dit besluit volgens Bosz een duidelijk signaal afgegeven aan de andere ontevreden bankzitters. “Dit is onacceptabel en ik kan me niet voorstellen dat een club daar ooit anders over gedacht heeft. Jongens moeten heel hard hun best doen en mij overtuigen dat ze moeten spelen. Zoals dat bij alle clubs gaat. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is, maar op deze manier werkt het topvoetbal dus niet,” verklaart Bosz.

Als Gudelj zich niet anders gaat opstellen in de komende weken is het boek voor hem bij Ajax wel dicht, erkende Bosz. Of de middenvelder uit is op een transfer liet de trainer onbeantwoord.

"Die conclusie kan zeker niet door mij getrokken worden. Ik ken 'Neno' nog niet lang en dit kan naïef van mij zijn, maar volgens mij is dat niet zijn uitgangspunt. Ik weet niet of hij gaat vertrekken. Dat is niet aan mij. Dat is iets tussen de club en speler.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >