Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes mist De Boer, maar leert ook van Bosz

Amin Younes heeft wat liesklachten, maar de aanvaller is positief gestemd. Younes trainde vrijdag nog los van de groep, maar denk dat hij op tijd fit is voor het duel met N.E.C. “Het komt goed. Ik ben heel positief.”

19 november 2016 - 12:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesed270d5cebe49f5d25b041ff0e874085_normal
Younes mist Frank de Boer een beetje. © Pro Shots

In een interview met NOS gaat Younes uitgebreid in op het verschil tussen Frank de Boer en Peter Bosz. De aanvaller groeide onder De Boer uit tot vaste kracht en was goed voor de nodige doelpunten en assists. Dit seizoen gaat het allemaal wat stroever met de Duitser.

Dat ligt volgens Younes niet aan de trainerswissel, al bewaart hij warme herinneringen aan De Boer. “Hij was heel belangrijk voor mij, gaf me veel vertrouwen en was heel eerlijk naar mij. Natuurlijk mis ik hem...”

Maar ook onder de nieuwe trainer kan Younes ondanks zijn mindere spel rekenen op een basisplaats. “Ik vind het heel leuk om te werken met Bosz. We mogen echt blij zijn als ploeg om hem als trainer te hebben. Hij praat veel met de spelers en elke speler kan ontzettend veel van hem leren.”

Wat is het belangrijkste verschil tussen beide trainers? Younes: “De Boer was ontzettend goed in het lezen van het spel, hij kon het spel tijdens de wedstrijd veranderen. Met Bosz leren we heel goed druk te zetten.”

De dribbelaar maakt zich nog geen zorgen over zijn huidige vorm. Zijn laatste eredivisiedoelpunt was in de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen De Graafschap – over die wedstrijd zullen we het maar niet hebben. Volgens de aanvaller zitten dit soort periodes er altijd bij.

“Natuurlijk ben ik niet heel tevreden, omdat ik niet scoor... Maar we spelen op het moment goed en we winnen. Het verschil met Feyenoord is maar twee punten, we zijn verder in de Europa League en in de beker. Dat is prima.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >