Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz heeft liever echte buitenspeler dan Cassierra

De berichten uit de ziekenboeg zijn positief, maar alsnog dreigt voor Ajax een kleine puzzel in de voorhoede. Er zijn al niet veel buitenspelers beschikbaar en Amin Younes vormt een groot vraagteken. Peter Bosz stelt het liefst een echte buitenspeler op.

18 november 2016 - 15:53
UsershyraDesktopajax_dataimages8fa3f3054903f059670a41559ba11e81_normal
Cassierra is van origine spits, maar staat daar weinig. © Pro Shots

Ajax morste op bezoek bij AZ (2-2) niet alleen twee punten, het verloor ook spelers. Amin Younes (lies) en Hakim Ziyech (knie) moesten zich laten wisselen, Vaclav Cerny (hamstring) en Kasper Dolberg (voet) raakten ook nog eens geblesseerd.

Drie van de vier vraagtekens rondom Ajax - NEC lijken weggenomen, die achter de naam van Younes staat er nog steeds. Het gaat ook nog eens om een spierblessure en we weten: daar is Peter Bosz extra voorzichtig mee.

Dus moet er misschien verder worden gedacht. Mateo Cassierra viel in de slotfase van AZ-uit in, maar lijkt niet de eerste aangewezen man. “Dankzij Lasse Schöne weten we dat je soms met andere type spelers op de vleugels kunt spelen, maar ik heb liever buitenspeler met diepte in hun spel,” deelt Bosz met Ajax Life.

“Mateo vult het anders in. We hebben alleen minder mogelijkheden, zo zonder El Ghazi. Misschien moet ik wat middenvelders omturnen tot vleugelspits. Het is gemakkelijker om aanvallers om te turnen tot verdedigers dan van iemand een aanvaller te maken.”

Om nog even een conclusie aan dit verhaal te verbinden: als Younes niet kan spelen, stelt Bosz liever Cerny op als vleugelspits dan Cassierra.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >