Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Youri is voor tienjarige Isa een echte Baas!

De regen slaat keihard tegen een abri aan. Ik wacht ter hoogte van de slagboom van De Toekomst op een tienjarig prijswinnaartje. Dan zie ik een parapluutje met snelle voetjes eronder. Ajax Kids Clublid Isa heeft duidelijk zin in haar interview met Youri Baas!

27 september 2024 - 15:11
Baas 1200 (1)
Dit is een goed gesprek, hoor! © Ajax Kids Club

Een uitgestoken handje komt op me af. Twee blonde vlechtjes steken uit Isa’s capuchon. Deze is stevig over haar hoofd heen getrokken. Het is hondenweer. Pa en ma zijn er ook bij. Samen lopen we naar de kantine van het trainingscomplex. De prijs van Isa? Een tof gesprek met Baas. De uitwerking daarvan is straks te lezen in het Ajax Kids Clubblad.

Als we doorweekt aankomen, staat Baas ons al bovenaan de trap op te wachten. Na de 4-0-zege op Besiktas JK stond er vrijdag alleen een uitlooptraining op het programma. De verdediger was dus bijtijds klaar. Een allerhartelijkste begroeting volgt. Niet alleen Isa heeft er goed zin in, ook Baas kijkt ernaar uit. “De vragen van journalisten zijn vaak standaard, dus dit is altijd leuk,” zegt de Ajacied vrolijk.

Nou, dat zou ook snel blijken. Voor het interview lopen we naar een van de kleedkamers, want in de kantine is het veel te druk. Baas en Isa lopen voorop en kletsen er vrolijk op los. Natuurlijk over Besiktas-thuis en of Isa de wedstrijd heeft gekeken. Natuurlijk heeft ze dat! Haar ouders en mijn persoontje volgen op gepaste afstand. Het is immers niet ons moment, maar dat van Isa.

Dat de vragen van Ajax Kids Clubleden allesbehalve standaard zijn, blijkt meteen bij de eerste vraag: “Met welke speler van Ajax Vrouwen zou je willen trouwen?” Baas schiet in de lach. Die had-ie even niet zien aankomen. Hij redt zich er vakkundig uit door te zeggen dat hij al een hele lieve vriendin heeft.

Baas schiet in de lach. Die vraag had-ie even niet zien aankomen. Hij redt zich er vakkundig uit.

Het is mooi om te zien hoe de twee er vrolijk op los kletsen. Van grote zenuwen is geen sprake bij Isa. Dat is mede de verdienste van Baas, die hartstikke leuk meedoet. Hij neemt ruim de tijd voor de kleine supporter. Enthousiast vertelt ze dat ze zelf ook voetbalt. In een jongensteam, want ze heeft meer weerstand nodig. Baas luistert aandachtig en stelt ook veel vragen.

Isa werkt uiteindelijk vakkundig haar lijstje met veertien (da’s logisch) vragen af. Wat ze allemaal met elkaar bespreken? Dat lezen onze trouwe leden van de Ajax Kids Club snel genoeg als het blad op de deurmat ploft. We schieten nog snel een paar foto’s voor bij het artikel. Daarna zet Baas een mooie handtekening op een meegenomen Ajaxshirt. Isa houdt het shirt goed strak, zodat de krabbel er goed op komt.

“Zijn er nog meer spelers die een handtekening kunnen zetten?” waagt Isa een poging op nog meer persoonlijk succes. “Ik ga even voor je kijken. Ik ben zo terug!” En poef, voor we het weten, is Baas gevlogen. Niet veel later horen we stemmen op de gang. Jorrel Hato steekt z’n hoofd om de deur. “Hoi, Isa!” Dat is handtekening nummer twee.

Daar blijft het echter niet bij. “Mag ik even je stift en het shirt, Isa? Top!” Zoef en weg is Baas weer. Hij keert vijf minuten later terug. “Ik liep even langs de gym om nog wat handtekeningen voor je te verzamelen. Kijk, deze is van Remko Pasveer, deze van Steven Berghuis… En deze... Ah, Branco van den Boomen!”

Isa valt er een beetje van stil, maar het mooiste moet nog komen. Onder zijn arm heeft Baas twee kicksen klemvast. Zijn kicksen. De kicksen waar hij al het hele seizoen op speelt. En waar hij nog geen 24 uur geleden op voetbalde tegen Besiktas. “Ze zijn aan vervanging toe, dus jij mag ze hebben.”

Ze krijgt de vraag of de schoenen een mooi plekje op haar kamer krijgen, maar het meisje is inmiddels een tikje beduusd door alle indrukken. “Ik denk het wel,” stamelt ze beleefd. Dan volgt nog een high-five met Baas, die haar de complimenten geeft voor haar goede vragen. “Kan ik dat Ajax Kids Clubblad ook ontvangen?” vraagt hij.

Natuurlijk, regelen we!

Aanbevolen
Godts schiet uit slof en oude voetbalschoen op onze wallpaper

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >