Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verraste Ramaj wil Ajax en supporters liefde teruggeven

Jong Ajax won vrijdag met 1-0 op bezoek bij SC Cambuur. Bij het talententeam stond Diant Ramaj onder de lat. De doelman verscheen na afloop voor de camera.

14 september 2024 - 08:46
Ramajcamjaj800
Ramaj was in de slotfase belangrijk met een redding. © Pro Shots

Dat de ploeg van Frank Peereboom in Leeuwarden met een overwinning van het veld stapte, had het mede te danken aan Ramaj. De keeper hield Jong Ajax met zijn reddingen meermaals op de been. “Het is een heel fijn gevoel weer op het veld te staan tijdens een officiële wedstrijd en het team te helpen,” zo vertelt hij na afloop aan ESPN

Het was voor velen toch wel een verrassing toen Francesco Farioli voor Remko Pasveer onder de lat koos. Ook Ramaj zag dat niet aankomen. “Het was moeilijk. Ik was verrast, net als iedereen. Het is een beslissing van de trainer. Hij is de baas, ook al ben ik het niet met hem eens. We hebben erover gesproken, maar dat blijft tussen ons.” 

We hadden eigenlijk verwacht dat Ramaj deze transferzomer zou vertrekken, maar de doelman is er nog steeds. Hij erkent dat er wel wat interesse was van clubs. “Maar je moet het grotere plaatje zien. Ik ben blij hier te zijn en voel altijd een warm welkom van supporters en de club. De liefde die ze tonen, waardeer ik. Dat probeer ik terug te geven.”

Aanbevolen
Alle thuisduels Ajax in Europa League voorlopig uitverkocht!

Ramaj moet zich dus schikken in een reserverol. Die had hij vorig seizoen ook, maar we weten allemaal hoe dat afliep. De goalie zegt klaar te zijn voor ieder scenario. “Ik geef iedere dag alles om de trainer te overtuigen. In de zin van: jij hebt deze keuze gemaakt, maar ik geef het dubbele. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Vorig seizoen raakten Gerónimo Rulli en Jay Gorter geblesseerd, waardoor ik moest spelen. Dat is voetbal.”

Over voetbal gesproken: nog even terug naar het duel in Leeuwarden. Het was Jorthy Mokio die uiteindelijk matchwinnaar werd. Daar zat wat geluk bij, want de bal viel via een Cambuurbeen het doel in. Ook goed om te benoemen, is de rentree van Amourricho, die na zeventig minuten inviel. We hopen met z’n allen dat hij nu écht is verlost van al zijn blessureleed.   

Jong Ajax vindt zichzelf momenteel terug op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De talentenploeg mag dinsdag alweer aan de bak. Dan komen de leeftijdsgenoten van AZ op bezoek in Amsterdam.  

Aanbevolen
Wie speelden tijdens eerste Ajax - FC Utrecht in Arena?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >