Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie speelden tijdens eerste Ajax - FC Utrecht in Arena?

Ajax - FC Utrecht. We hadden er zin in, maar de lokale driehoek trok een dikke streep door het duel. Weer een weekeinde zonder Ajaxvoetbal. Nou ja, dan maar een quiz over de allereerste ontmoeting tussen Ajax en Utrecht in de toenmalig Amsterdam Arena.

12 september 2024 - 13:40
Kluivert 1200
Wat een spits was hij, hè? Kolere! © AFC Ajax

De eerste editie van Utrecht-thuis in de dan nog Amsterdam Arena dateert van zondag 9 maart 1997. Het is zoeken naar sfeer in Ajax’ nieuwe huis. Het is ook zoeken naar goed voetbal. Onze club heeft na alles successen een jasje uitgedaan en wint uiteindelijk nipt met 1-0 van de Domstedelingen.

Maar welke Ajacieden kregen die voetbalmiddag in Amsterdam speelminuten van hun trainer Louis van Gaal? Precies die vraag leggen we bij jou neer. We zoeken dus alle elf de basisspelers en de drie invallers. Het duel wordt gespeeld tussen de twee iconische ontmoetingen met Atlético Madrid in. Dat geeft je weer even het juiste tijdsbeeld.

Je krijgt vijf minuten om dit vraagstuk op te lossen. Dat moet genoeg zijn.

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >