Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB gefrustreerd over afgelasting Ajax - FC Utrecht

De thuiswedstrijd die zondag op het programma stond tegen FC Utrecht, gaat niet door. Dat besloot de lokale driehoek maandag naar aanleiding van de aangekondigde politiestakingen. Ook de KNVB baalt als een stekker.

10 september 2024 - 09:37
Utrecht 1200
Kaplan tijdens Utrecht-thuis (2-0) van afgelopen seizoen. © Pro Shots

In gesprek met NU.nl bevestigt de KNVB dat Ajax en Utrecht samen met hun supporters hebben besproken hoe de wedstrijd zonder politiebegeleiding kon doorgaan. Er is veel onderling overleg geweest. Clubs, supportersverenigingen en de KNVB deden er alles aan om de wedstrijd te kunnen spelen zonder politie-inzet. Plannen werden gemaakt.

“Dit is schriftelijk bevestigd aan de gemeente Amsterdam,” zegt de KNVB daarover. “Helaas kreeg dit gezamenlijke initiatief weinig aandacht van de gemeente en de lokale driehoek. Inmiddels hebben ze besloten dat de wedstrijd niet door kan gaan.”

En dat is hoogst irritant, want het voetbal wordt niet voor het eerst misbruikt. De KNVB wijst dan ook op het feit dat eerder dit seizoen vier wedstrijden probleemloos zonder politiebegeleiding konden plaatsvinden. “Het is voor het voetbal, de clubs en supporters natuurlijk frustrerend dat opnieuw een wedstrijd niet doorgaat.”

Aanbevolen
SV Ajax zwaar teleurgesteld over afgelasting Ajax - FC Utrecht

Ajax loopt na komende speelweekeinde maar liefst drie wedstrijden achter op de overige clubs in de eredivisie. Dat is natuurlijk gekkenwerk. De nieuwe afgelasting is dan ook een streep door de rekening van de KNVB. Door het toch al overvolle speelschema – zowel nationaal als Europees – is het aantal momenten waarop Ajax - Utrecht kan worden ingehaald beperkt.

De KNVB noemt het zoeken naar een nieuwe datum voor Utrecht-thuis dan ook een lastige opgave. “De uitkomst is voor de voetballiefhebbers en voor andere partijen die bij de wedstrijd betrokken zijn helaas minder gunstig dan de originele planning,” zo stellen ze in Zeist.

Zo moest de voetbalbond eerder al koortsachtig op zoek naar een nieuwe datum voor de afgelaste klassieker. Feyenoord en Ajax staan op woensdag 30 oktober om 18.00 uur tegenover elkaar in De Kuip. Een ongelukkig speelmoment voor Ajax.

Aanbevolen
Ajax en FC Utrecht deden er alles aan om wedstrijd te spelen

De Amsterdammers spelen op zondag 27 oktober thuis tegen Willem II, maar drie dagen na de klassieker – op zaterdag 2 november – staat een ander topduel op de rol. Dan brengt PSV een bezoek aan de Johan Cruijff Arena. Voor Ajax wacht dus een loodzware week, met drie wedstrijden in zes dagen tijd. Met daarin niet de minste tegenstanders.

We zijn benieuwd wat de nieuwe datum van Utrecht-thuis wordt. Wie kijkt naar de mogelijkheden, ziet dat er weinig ruimte is voor de winterstop. Het is afwachten waar de KNVB in overleg met alle partijen op uitkomt.

De ploeg van Francesco Farioli komt op woensdag 18 september voor het eerst weer in actie. Dan komt Fortuna Sittard op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Dan loopt Ajax in elk geval weer één duel minder achter op de rest.

Aanbevolen
Burgemeester Breda: ‘Politie bij voetbalduels zou uitzondering moeten zijn’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >