Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en FC Utrecht deden er alles aan om wedstrijd te spelen

Er staat een dikke streep door Ajax - FC Utrecht. De wedstrijd wordt zondag niet gespeeld. De gemeente Amsterdam durft het niet aan door stakingen bij de politie. Dat levert veel teleurstellingen op.

09 september 2024 - 17:30
Pliesie 1200
Je beste vriend, maar nu even niet. © De Brouwer

“Dat de politieagenten staken, is hun goed recht,” stelt Ajax op de eigen website. “Alleen is Ajax er nu wederom de dupe van. Daar balen we vreselijk van. We waren van mening dat de wedstrijd zondag wel doorgang had kunnen vinden met aanvullende maatregelen en goede afspraken tussen de beide clubs en supporters. In Breda was dit recent bijvoorbeeld ook mogelijk.”

Onze club zit precies zo in de wedstrijd als Supportersvereniging Ajax, zoals in onze eerdere reactie is te lezen. Ook in de Domstad zijn de druiven zuur. “Utrecht en Ajax hebben er alles aan gedaan de wedstrijd alsnog doorgang te laten vinden en balen van het besluit,” lezen we op de clubsite.

Aanbevolen
SV Ajax zwaar teleurgesteld over afgelasting Ajax - FC Utrecht

“Utrecht en Ajax sloegen de handen ineen in een poging het duel af te werken zonder politie-inzet. We balen van het besluit. Politieagenten hebben het volste recht te gaan staken, maar de club had graag, in samenwerking met onder meer Ajax en de gemeente Amsterdam, de optie om het duel met publiek te kunnen spelen verder uitgezocht. De in de voorbije dagen gevoerde gesprekken stemden iedereen hoopvol.”

De gemeente Amsterdam stelt begrip te hebben voor een ieders onvrede, maar besloot toch anders. “De driehoek in Amsterdam snapt dat de beslissing voor de spelers en supporters een enorme teleurstelling is, maar de veiligheid van het publiek en de openbare orde in de stad staan voorop”, aldus de gemeente. “Daar kunnen simpelweg geen risico’s mee worden genomen.”

“Bij de wedstrijd Ajax - Utrecht eerder dit jaar liep provocatie tussen de supportersgroepen uit de hand en was de inzet van de mobiele eenheid nodig om de openbare orde te herstellen,” schrijft de gemeente. “Het overgrote merendeel van supporters komt om van de wedstrijd te genieten en is de dupe van het gedrag van een kleine groep.”

Aanbevolen
Burgemeester Breda: ‘Politie bij voetbalduels zou uitzondering moeten zijn’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >